وضعیت پیام رسان ایرانی سروش سه ماه بعد از فیلتر شدن تلگرام

© Flickr / Álvaro Ibáñezوضعیت پیام رسان ایرانی سروش سه ماه بعد از فیلتر شدن تلگرام
وضعیت پیام رسان ایرانی سروش سه ماه بعد از فیلتر شدن تلگرام - اسپوتنیک ایران
اشتراک
دولت ایران به بهانه رواج پیام رسان های داخلی تلگرام را فیلتر کرد ولی حالا این طرح در حال شکست خوردن است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا، دولت ایران به بهانه رواج پیام رسان های داخلی تلگرام را فیلتر کرد ولی حالا این طرح در حال شکست خوردن است و مردم نه تنها به پیام‌رسان‌های داخلی روی نیاوردند که در این بین استفاده از فیلترشکن‌ها هم رواج بیشتری پیدا کرده است.

اولین موجی که کاربران در مورد فیلتر تلگرام و روی کار آمدن پیام‌رسان‌های داخلی به راه انداختند، مقایسه اینها با هم از لحاظ امنیت و حفظ حریم شخصی کاربران بود.

کاربران به دو گروه تقسیم شدند، گروه اول معتقد بودند که باید از پیام‌رسان‌های داخلی حمایت کرد تا به پیشرفت برسند و گروه دوم که جمعیت بیشتری را تشکیل می‌دادند، معتقد بودند که نمونه‌های داخلی این پیام‌رسان‌ها کاملا کپی از پیام‌رسان‌های خارجی است که نه تنها امکانات آنها را ندارد که امنیت و حریم شخصی کاربران را هم تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

مصداق‌های زیادی مانند ایجاد حساب کاربری در پیام‌رسان سروش بدون اطلاع صاحب خط، دسترسی به اطلاعات شخصی در پیام‌رسان الو و… همین جو منفی باعث شده بود تا جمعیت حداکثری در تلگرام بمانند.

البته مسئولان تمام تلاش خود را می‌کردند تا با هر بهانه‌ای مانند جرم‌انگاری استفاده از تلگرام، ممنوعیت استفاده از آن در سازمان‌های دولتی و… استفاده از آن را به حداقل برسانند اما آمارها می‌گویند پیام‌رسان‌های داخلی در این رقابت شکست خورده‌اند و تلگرام با وجود فیلترشدن، همچنان مخاطب خودش را دارد.

مورد بعدی میزان هزینه‌ای است که صرف این پیام‌رسان‌های داخلی شده و هیچ نتیجه‌ای نداشته است. برخی پیام‌رسان‌های داخلی علاوه بر گرفتن وام‌های 5 میلیاردی اعلام کرده بودند که برای رقابت در بازار شبکه‌های پیام‌رسان موبایلی، نیازمند دریافت 100 میلیارد تومان تسهیلات از سوی دولت هستند.

اوایل تیرماه بود که معاون وزیر ارتباطات ایران گفته بود: «از پیام‌رسان‌های موبایلی داخلی تقاضای تسهیلات 100 میلیارد تومانی به ما رسیده است اما توان پرداخت آن وجود ندارد. بیش از این 5 پیام‌رسان داخلی، هر یک 5 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده بودند و همچنان به دنبال دریافت تسهیلات 50 میلیارد تومانی تا 100 میلیارد تومانی هستند.»

از سوی دیگر یکی از شعارهایی که پیام‌رسان سروش روی تبلیغات خود مانور می‌داد، رایگان بودن حجم مصرفی اینترنت کاربران در محیط این پیام‌رسان بود که همین موضوع باعث جذب کاربران بسیاری برای این پیام‌رسان بومی شد. البته رایگان بودن دانلود و آپلود در سروش باعث شد که حداکثر حجم فایل‌های تبادل شده در این پیام رسان از 1 گیگابایت به 50 مگابایت رسید و حالا جدا از این محدودیت، اعلام شده که به طور کلی طرح اینترنت رایگان برای کاربران سروش منتفی شده است.

نتایج آخرین نظرسنجی ایسپا در خرداد ماه سال جاری نشان می‌دهد 79 درصد از استفاده‌کنندگان پیام‌رسان تلگرام، پس از فیلتر همچنان در تلگرام مانده‌اند.

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала