تولا - سپر روسیه

© Sputnik / Alexandr Uryev /  مراجعه به بانک تصاویر Музей "Тульский Кремль"
Музей Тульский Кремль - اسپوتنیک ایران
اشتراک
در موزه سماور می توان حدود 300 نوع مدل مختلف سماور را دید.

شهر باستانی تولا در 200 کیلومتری جنوب مسکو ، یکی از شهر های مشهور تاریخی روسیه است. از مدتها پیش سلاح ها و صنایع دستی تولا باعث شهرت آن شده است. این شهر به دلیل آنکه طی 9 قرن هیچ اشغالگر بیگانه ای نتوانست آن را تصرف کند معروف خاص و عام شده است. تولا، سپر مطمئنی برای روسیه بود و حملات زیاد دشمن را دفع می کرد.
برای نخستین بار در دستنوشته های سال 1146 از تولا نام برده شد. هیچ کس در آن زمان نمی توانست تصور کند که پس از 400 سال این شهر کوچک به یک دژ مهم در جنوب روسیه مبدل خواهد شد.
بمرور زمان مرزهای روسیه از تولا دور تر شد و خطر حملات دشمنان کاهش یافت و در محوطه دژ دفاعی، خانه های مسکونی، کلیسا و مغازه ها ظاهر شدند. اکنون این دژ مرکز تاریخی تولاست. کلیسای اصلی شهر — اوسپنسکی که در قرن 18 ساخته شد در آنجا قرار دارد. دیوار آجری آن با حکاکی های زیبایی تزیین شده است و نقاشی های رو دیواری و شمایل ها از اجزاء دکور داخل کلیساست. پرچم جنگی نیروهای تولا که در تمام جنگ های بزرگ روسیه قرن 19 شرکت داشتند در این کلیسا حفظ شده است.
تولا — شهر پیشه وری و صنعت است که بعد ها رشته های زیاد صنعتی در آنجا رشد و توسعه یافت. این شهر صنعت دفاعی است که از اعماق قرون برای کشور شمشیر و سپر می ساخت. همانا در تولا در سال 1712 میلادی، به فرمان پطر اول، کارخانه اسلحه سازی ساخته شد. در سال 1873 میلادی در جریان بازسازی کارخانه در یکی از اتاق های آن، موزه گشایش یافت. از قرن 17 تولا را « زرادخانه روسیه» نامیدند و افسانه های زیادی در باره هنر اسلحه سازان تولا پخش شده است. 400 سال است که اسلحه سازان تولا سلاح های مطمئن و مرغوبی به ارتش روسیه تحویل می دهند. تا به امروز کارخانه اسلحه سازی تولا یکی از بزرگترین کارخانه های کشور است.
در قرن 18، شهر رشد کرد و ساکنان آن بیشتر شد. اسلحه سازان تولا ساخت وسایل دیگر را یاد گرفتند و به ساخت وسایل کشاورزی ، کلید و انواع دستگاه ها و مکانیزم ها پرداختند. اما در تولا ارزش زیادی برای سماورها قائل بودند.
اولین سماورهای ساخت اسلحه سازان تولا در سال 1778 میلادی ظاهر شد و تا اوایل قرن 19 کارگاه ویژه ساخت سماور تأسیس شد. فانتزی استادکاران بی حد بود: در موزه سماور می توان حدود 300 نوع مدل مختلف سماور را دید — سماور 500 کیلویی غول پیکر که 450 لیتر آب را در شکم خود جا می دهد، سماورهای مینیاتوری ، سماورهای اهدایی استادان تولایی به بچه های امپراطور روس. سماورهای دوران شوروی: به عنوان مثال، سماوری که به یوسف استالین به مناسبت 70-مین سالگردش به وی اعطا شد. سماورسازان تولا بارها در نمایشگاه های بین المللی مدالهای طلا را دریافت کردند.
تولا شهری است که به خاطر شیرینی های عسلی خود شهرت دارد که شیرینی دوست داشتنی روس ها طی قرون متمادی است. در این شهر موزه ویژه این شیرینی قرار دارد. شیرینی تولایی در اصل یک شیرینی اما از نظر شکل خود یک کارت پستال است. باید گفت که بدون این شیرینی هیچ رویدادی در روس باستان برگزار نمی شد. آن را هم در مجالس تزار سرو می کردند و هم در خانه های روستائیان. شیرینی های تولا در زمان حاضر نیز سوغاتی خوبی بشمار می رود.
موزه « شیرینی پریانیکی» از محبوبیت زیادی در بین توریست ها برخوردار است.
در زمان جنگ جهانی دوم تولا دوباره ضربات دشمن را به جان خرید: پاییز سال 1941 میلادی دسته نظامیان تولا 45 روز مورد حمله نیروهای آلمان قرار گرفت که بسوی مسکو در حال پیشروی بودند. تولا مقاومت و از پایتخت دفاع کرد. ضد حمله ارتش شوروی دشمن را از شهر دور کرد. پس از جنگ « تولا» از عنوان « شهر قهرمان» برخوردار شد.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала