معاون وزیر خارجه ایران: فرانسه می‌خواهد نقش جدی‌تری در مذاکرات ایفا کند

© Photo / Akbar Sharifiniaraghعلی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران
علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 10.11.2021
اشتراک
معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد اگرچه رویکردهای روسیه یا چین به موضع ما نزدیکتر است، اما تصور می‌کنم که فرانسه می‌خواهد نقش جدی‌تری در مذاکرات هسته‌ای ایفا کند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری تسنیم  ، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در مصاحبه با فیگارو گفت: ایران احتمالاً فرانسه را به‌عنوان میانجیگر در مذاکرات هسته‌ای مدنظر قرار می‌دهد اگر پاریس موضع مستقل‌تری اتخاذ کند.
امیرعبداللهیان: تهران سابقه مذاکرات پیشین در وین را مد نظر دارد - اسپوتنیک ایران  , 1920, 06.11.2021
امیرعبداللهیان: تهران سابقه مذاکرات پیشین در وین را مد نظر دارد
وی افزود: اگرچه رویکردهای روسیه یا چین به موضع ما نزدیکتر است، اما از لحظه نشست امروزم تصور می‌کنم که فرانسه می‌خواهد نقش جدی‌تری در این مذاکرات ایفا کند.
وی اظهار داشت: اگر فرانسه از این پس موضع مستقل‌تری نشان دهد، موقعیت خود را به‌عنوان یک کشور مذاکره‌کننده تقویت خواهد کرد.
علی باقری به‌منظور دیدار و گفتگو با مقامات فرانسوی به پاریس رفته است.
ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه سه‌شنبه با حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود درباره برجام گفت‌وگوی تلفنی داشته است. وزیر فرانسه در این مکالمه تلفنی بر اهمیت ازسرگیری مذاکراتی که ایران در 20 ژوئن تعلیق کرده بود، تأکید کرد.
یادآور می شود در سال 2015، بریتانیا، آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و ایران توافق هسته ای برجام را امضا کردند. این توافق شامل لغو تحریم ها در ازای محدود کردن برنامه هسته ای ایران به عنوان ضامن عدم دریافت تسلیحات هسته ای توسط تهران بود. در ماه مه 2018، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده تصمیم گرفت به طور یکجانبه از این پیمان خارج شده و تحریم های شدید علیه تهران را بازگرداند. در پاسخ، ایران یک سال بعد در سالگرد خروج آمریکا از برجام، کاهش تدریجی تعهدات خود بر اساس توافق را اعلام کرد و محدودیت‌های مربوط به تحقیقات هسته‌ای، سانتریفیوژها و سطح غنی‌سازی اورانیوم را کنار گذاشت.
اکنون مذاکرات در وین برای بازگرداندن برجام و لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران در جریان است؛ دور ششم در 20 ژوئن به پایان رسید. به گفته میخائیل اولیانوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، کار برای بازگرداندن این توافق به میزان تقریباً 90٪ تکمیل شده و فقط نکات سیاسی سیاسی مربوط به تعهدات ایالات متحده و نحوه پایبندی واشنگتن به آنها باقی مانده است. مذاکرات وین در رابطه با روند تشکیل دولت جدید در ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری عملاً متوقف شده بود اما بتازگی علی باقری، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران از توافق برای آغاز مذاکرات احیای برجام در وین در روز ۸ آذر خبر داد.
 
 
 
 
 
 
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала