اولین واکنش آژانس اتمی به برنامه هسته‌ ای مجلس ایران

© AP Photo / Ronald Zakرافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد از توقف بازرسی‌ها سودی نصیب ایران و طرف‌های دیگر نخواهد شد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری فارس، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در یک کنفرانس خبری گفت: کاهش در همکاری ‌هایی که ما با ایران انجام می ‌دهیم، محدود سازی یا مانع ‌تراشی در آنها سودی نصیب هیچ ‌کس و اول از همه خود ایران نخواهد کرد.

روسیه: ایران خواستار محدود شدن فعالیت‌های بازرسی آژانس اتمی شد - اسپوتنیک ایران
روسیه: ایران خواستار محدود شدن فعالیت‌های بازرسی آژانس اتمی شد

گروسی در ادامه بیان داشت: این همکاری‌ ها برای اینکه آنها به دنیا اطمینان خاطر دهند انحرافی در برنامه هسته ‌ای ‌شان به سمت ابعاد نظامی وجود ندارد، ضروری هستند.

نمایندگان مجلس شورای جمهوری اسلامی ایران دیروز (یکشنبه) با ۲۳۲ رأی موافق دو فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ‌ها را به تصویب رساندند.

بر اساس متن این طرح، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بلافاصله پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را تولید و در داخل کشور ذخیره کند و نیازمندی های صلح آمیز صنایع کشور به اورانیوم با غنای بالای ۲۰ درصد را به طور کامل و بدون تاخیر تامین کند.

در بخش دیگری از متن این طرح آمده است: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است پس از ۳ ماه از تصویب این قانون، گزارش دقیق اقدامات انجام شده از جانب طرف های برجامی در زمینه بازگشت به اجرای کامل تعهداتشان وفق برجام و رفع تحریم ‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند. چنانچه تا آن تاریخ روابط بانکی ایران در اروپا و و میزان خرید نفت آنها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و اسرائیل در سال ‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده ‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌ کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح ‌های اتمی (ان ‌پی ‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌ اند.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала