نماینده مجلس ایران : آمریکا به لحاظ حقوقی نمی‌تواند مکانیسم ماشه را فعال کند

© Sputnik / SHAنماینده مجلس ایران : آمریکا به لحاظ حقوقی نمی‌تواند مکانیسم ماشه را فعال کند
نماینده مجلس ایران : آمریکا به لحاظ حقوقی نمی‌تواند مکانیسم ماشه را فعال کند - اسپوتنیک ایران
اشتراک
یک عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست خارجی‌ مجلس شورای اسلامی ایران اعلام کرد طبق برجام و قطع‌نامه ۲۲۳۱ آمریکایی‌ها به لحاظ حقوقی و فنی حق اعمال و فعال‌سازی مکانیسم ماشه را ندارند.

به گزارش اسپوتنیک، عباس گلرو عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اقدامات اخیر آمریکا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه، گفت: طبق برجام و قطع‌نامه 2231 آمریکایی‌ها به لحاظ حقوقی و فنی حق اعمال و فعال‌سازی مکانیسم ماشه را ندارند.

وی با بیان اینکه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل نیز در عدم توان آمریکا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه با جمهوری اسلامی ایران هم عقیده هستند، افزود:حتی کشورهای متحد اروپایی پس از ادعای آمریکا درباره فعال‌سازی یک‌طرفه تحریم‌ها علیه ایران بیانیه‌ای صادر کردند که این اقدام آمریکا را غیرقانونی دانستند.

شروط رقیب ترامپ برای بازگشت آمریکا به برجام مطرح شد  - اسپوتنیک ایران
شروط رقیب ترامپ برای بازگشت آمریکا به برجام مطرح شد

نماینده سمنان در مجلس با تاکید براینکه فعال کردن مکانیسم ماشه فرآیندهای دارد که در حال حاضر عملیاتی نخواهد شد، ادامه داد: اجرای مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌ها نیازمند تشکیل پنل‌های کارشناسی در شورای امنیت سازمان ملل دارد که این اقدام تاکنون انجام نشده است و حتی دبیرکل سازمان ملل بیانیه‌ای را صادر کرد و مخالفت خود را با فعال‌سازی مکانیسم ماشه اعلام کرد.

عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با بیان اینکه ترامپ سعی دارد با مانور بر روی فعال سازی مکانیسم ماشه خود را از وضعیت سخت داخلی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیدا کرده است، نجات دهد، اظهار داشت: در چند ماه گذشت اقبال مردم آمریکا به ترامپ بیشتر شده است که از این جهت رئیس جمهور فعلی آمریکا تلاش دارد تا اقداماتی همچون فعال‌سازی مکانیسم ماشه و ایجاد صلح بین اعراب و رژیم صهیونیستی (اسرائیل) فضای بین‌المللی را به نفع خود تغییر دهد و افکار عمومی داخل آمریکا را نیز با خود همراه کنند.

گلرو با تاکید براینکه عمده کشورهای عضو سازمان ملل مخالف بازگشت تحریم‌ها علیه ایران هستند و با آمریکا در این زمینه همکاری نخواهند کرد، عنوان کرد: البته جمهوری اسلامی ایران نیز باید به اقدامات اخیر کاخ سفید پاسخ‌های منتطقی و هوشمندانه بدهد که قطعا این اتفاق در زمان مقتضی رخ خواهد داد.

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018 ، دونالد ترامپ ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند.  آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала