نظر رئیس دیپلماسی اروپا درباره شرط زنده ماندن برجام

© AFP 2023 / Javier Sorianoاتحادیه اروپا از مخالفت آمریکا با اعطای وام به ایران خبر داد
اتحادیه اروپا از مخالفت آمریکا با اعطای وام به ایران خبر داد  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
جوسپ بورل ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه دیپلماسی بدون پشتوانه عمل و اقدام راه به جایی نخواهد برد، گفت: اگر بخواهیم برجام زنده بماند، باید اطمینان حاصل کنیم که ایران در ازای بازگشت به اجرای کامل این توافق، از مزایای آن برخوردار شود.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از  خبرگزاری تسنیم، جوسپ بورل این مطلب را طی یادداشتی در نشریه آمریکایی پروجکت سیندیکیت بیان کرد. او هفته گذشته به خاورمیانه سفر کرد تا به گفته خود در راستای حفظ ثبات، امنیت و ایجاد اعتماد میان بازیگران منطقه، سهمی را ایفا کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه گذشته 14 بهمن‌ماه در صدر هیاتی از اردن به ایران سفر و در دو نوبت با محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه درخصوص برجام، مناسبات دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا و آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کرد. بورل همچنین با حسن روحانی رئیس جمهوری و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار و گفت وگو کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بازگشت از تهران تاکید کرد که نخستین هدف، باید حفاظت از توافق هسته‌ای ایران باشد.

می دانید دست نوشته  پوتین چقدر قیمت گذاری شده است؟ - اسپوتنیک ایران
پوتین: برجام دارای اهمیت فوق العاده زیادی برای ثبات منطقه و جهان است

به گزارش ایرنا، بورل تصریح کرد که رسیدن به این دستاورد ساده نیست و ممکن است تا پایان امسال نتوان به آن دست پیدا کرد. اما پیروزی و باخت در مبارزات سیاسی بستگی به این دارد که چگونه آن را ترسیم کنید.  

وی تصریح کرد که تمرکز اتحادیه اروپا در سال جاری میلادی روی این نکته خواهد بود که از نقش بازیگری که هنوز در جست‌وجوی هویت می گردد، فاصله بگیرد.

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018 ، دونالد ترامپ ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند.  آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.

جمهوری اسلامی ایران هشتم ماه مه امسال در نخستین سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای، اعلام کرد در پاسخ به بازگشت تحریم‌های آمریکا و عدم تحقق وعده‌های کشور‌های باقی مانده در توافق برای جبران آثار منفی این تحریم‌ها، به مرور تعهد خود را به توافق هسته‌ای کاهش می‌دهد.

ایران تا به حال 5 بار تعهدات برجامی خود را کاهش داده و کاهش پنجم از سوی برخی از ناظران به منزله عدم اجرای اکثر تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ارزیابی شده است.

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала