آنکارا به تصویب قطعنامه «نسل‌کشی ارامنه» در سنای آمریکا واکنش نشان داد

© REUTERS / Henry Romeroآنکارا به تصویب قطعنامه «نسل‌کشی ارامنه» در سنای آمریکا واکنش نشان داد
آنکارا به تصویب قطعنامه «نسل‌کشی ارامنه» در سنای آمریکا واکنش نشان داد - اسپوتنیک ایران
اشتراک
وزیر خارجه ترکیه اقدام مجلس سنای آمریکا در تصویب قطعنامه‌ای برای به رسمیت شناختن «نسل‌کشی ارامنه» را «نمونه‌ای شرم‌آور از سیاسی‌سازی تاریخ» توصیف کرد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری فارس، وزیر خارجه ترکیه شامگاه پنجشنبه به اقدام سنای آمریکا در تصویب قطعنامه‌ای که «نسل‌کشی ارامنه» در دوران امپراطوری عثمانی را به رسمیت می‌شناسد، واکنش نشان داد.  

به نوشته خبرگزاری آناتولی، وزیر خارجه ترکیه با انتقاد از این قطعنامه آن را «نمونه‌ای شرم‌آور از سیاسی‌سازی تاریخ» خوانده و گفته است: «کسانی که می‌خواهند از تاریخ در راستای اهداف سیاسی استفاده کنند بزدلانی هستند که تمایلی به روبرو شدن با واقعیت ندارند.»

«باب منندز» که یکی از ارائه‌دهندگان این قطعنامه بود، در واکنش به تصویب آن، نوشته است که این طرح «به رسمیت‌شناسی و یادآوری نسل‌کشی ارامنه» است.

کاخ سفید پیش از این با تصویب این قطعنامه مخالفت کرده و استدلال کرده بود که چنین مصوبه‌ای می‌تواند به روند گفت‌وگوها میان واشنگتن و آنکار آسیب بزند.

دولت ترکیه هم هشدار داده بود که این قطعنامه به روابط با آمریکا «آسیب طولانی‌مدت» وارد می‌کند.

این قطعنامه تنها چند روز پس از آن تصویب می‌شود که کمیته روابط خارجی سنا هم طرح تحریم‌های ترکیه را به بهانه خرید سامانه «اس-۴۰۰» از روسیه، تصویب کرد.

روابط آمریکا و ترکیه در ماه‌های گذشته به واسطه مجموعه متعددی از اختلافات به شدت پرتنش شده و حتی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده است که ممکن است اقتصاد ترکیه را «نابود» کند. آمریکا همچنین ترکیه را از برنامه تولید مشترک جنگنده «اف-۳۵» کنار گذاشته و جنگنده‌های فروخته‌شده به این کشور را هم تحویل نداده است. در روزهای گذشته برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که آنکارا اخراج نیروهای آمریکایی از پایگاه نظامی «اینجرلیک» را بررسی می‌کند.

قطعنامه به رسمیت‌شناسی نسل‌کشی ارامنه پیش از این در مجلس نمایندگان آمریکا هم تصویب شده بود. ترکیه در واکنش به آن اقدام، سفیر آمریکا را احضار و مراتب اعتراض شدید خود را اعلام کرده بود.

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала