گزارش و تحلیل

مارمولک یا آفتاب پرست، کدامیک از تاسیسات هسته ای ایران جاسوسی می کنند؟

© Flickr / Ryan Vaarsiمارمولک یا آفتاب پرست، کدامیک از تاسیات اتمی ایران جاسوسی می کنند؟
مارمولک یا آفتاب پرست، کدامیک از تاسیات اتمی ایران جاسوسی می کنند؟ - اسپوتنیک ایران
اشتراک
مشاور عالی نظامی فرمانده کل قوا ایران اعلام کرد؛ غربی‌ها در گذشته با استفاده از مارمولک و آفتاب‌پرست قصد داشته‌اند از فعالیت‌های اتمی ایران جاسوسی کنند.

ایران به بازرسان آژانس اجازه ورود و کنترل پایگاه های نظامی غیرهسته ای را نمی دهد - اسپوتنیک ایران
غرب از طریق مارمولکها از ایران جاسوسی می کرد
به گزارش اسپوتنیک، سرلشکر حسن فیروزآبادی مشاور عالی نظامی فرمانده کل قوا ایران گفت: برای مثال افرادی چندین سال پیش به عنوان فعالیت برای جمع‌آوری کمک به فلسطین به ایران آمدند از تهران شروع کردند بعد به ورامین رفته و از آنجا به سمت نایین و یزد راه افتادند. ما به مسیری که انتخاب کرده بودند شک کردیم اگر کسی می‌خواهد برای فلسطین کمک جمع کند باید به تهران و اصفهان بیاید جایی که مردم هستند و پول دارند نه وسط کویر راه بیفتند. آنها این مسیر را ادامه دادند و تا جیرفت کرمان رفتند، زمانی که به تهران رسیدند، خودشان را اجازه دادیم از کشور خارج شوند، اما اموال همراهانشان را نگه داشتیم.

وی در ادامه افزود: در اموالشان انواع جانوران صحرایی را خریده بودند مثل سوسمار، مارمولک و آفتاب‌پرست. سپس بررسی کردیم که این موارد به چه دردشان می‌خورد، بعد متوجه شدیم که پوست آنها امواج اتمی را جذب می‌کند و اینها جاسوس اتمی بودند که می‌خواستند با این بهانه در داخل جمهوری اسلامی از طریق پوست این جانوران صحرایی به این نتیجه برسند که ما در چه مکان‌هایی معدن اورانیوم داریم و کجا در حال کار اتمی کردن هستیم.
این یک پدیده بسیار عجیب به شمار می رود. آیا واقعا این جانوران می توانند عامل سرویس های اطلاعاتی خارجی براای جاسوسی در تاسیسات هسته ای ایران باشند؟

برای یافتن پاسخ این سوال ها خبرگزاری اسپوتنیک گفتگویی با "ولادیمیر گنادویچ" محقق موسسه شیمی و زیست شناس آکادمی علوم روسیه انجام داد که در سفرهای متعدد علمی در خاورمیانه از جمله ایران و افغانستان شرکت داشته است.

 ولادیمیر استارکوف در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک گفت:

این سخنان در مورد توانایی خزندگان تا حدودی خنده دار است. طی سالیان کار و تجربه در زمینه خزنده شناسی برای اولین بار است که چنین موضوعی را می شنوم.
در وحله نخست، مارمولک ها و به ویژه آفتاب پرست مدت طولانی نیست که در ایران زندگی می کنند. ایران کشور گرمسیر محسوب نمی شود و این خزندگان در پی یافتن مکانی گرم برای زندگی هستند و از اینرو بیشتر این خزندگان در جنوب عمان زندگی می کنند. آنها به هیچ وجه نمی توانند به مکانهایی همانند معادن اورانیوم سرد علاقمند شود.
در وحله دوم این نظر کاملا غیر واقعی است که گفته می شود خزندگان رادیواکتیو را حس می کنند، بلکه خلاف این موضوع صادق است. به این معنی که خزندگان به مواد رادیو اکتیو حساسیت کمی دارند و آنها دُز بیشتری را نسبت به پستانداران و انسان تحمل می کنند. همچنین این خزندگان باید از طریقی این اطلاعات را انتقال دهند که این امر به تنهایی برای آنها امکان پذیر نیست وآنها باید مجهز به سنسور یا دستگاه های ویژه ای باشند. بنابراین چنین نظریه هایی درباره جاسوسی این خزندگان غیر منطقی و علمی بوده و به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

حیوانات-جاسوس: چه اسرارهایی میتوانند افشا کنند؟ - اسپوتنیک ایران
حیوانات جاسوس، چه اسراری را میتوانند افشا کنند؟
اگر با مرگ موجودات و جانوران دیگری در این مناطق روبرو می شدیم، در آن هنگام می توانستیم اذعان کنیم که در این مکان ها رادیواکتیو وجود دارد و این مورد می تواند به عنوان یک عنصر جاسوس شناخته شود. اما این موضوع با مارمولک ها همخوانی ندارد. این خزندگان به تابش حساس بوده. تنها در صورت نصب حسگرهای خاص و انتقال آنها به مناطقی که رادیو اکتیو وجود دارد، آنه مدت طولانی تری نسبت به سایر موجودات عمر می کنند که این یک موضوع ثابت شده علمی است.
علاوه بر این پوست مارمولک حاوی پروتئین هایی شبیه به پروتئین های پوست انسان، کراتین A وB است. هیچیک از این دو نوع کراتین قادر و به جذب و تشخیص اورانیوم و یا سایر مواد رادیواکتیو نیستند. مارمولک ها بر خلاف انسان حساسیت کمتری به آنها دارند.

به نظر میرسد که متخصصان ایرانی برای اثبات توانایی جاسوسی خزندگان، یک دیدگاه علمی دیگری دارند و متاسفانه در این زمینه حاضر به گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک نشدند.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала