آموزش زبان فارسی به کودکان چینی+ویدئو

© AP Photo / Andy Wongآموزش زبان فارسی به کودکان چینی+ویدئو
آموزش زبان فارسی به کودکان چینی+ویدئو - اسپوتنیک ایران
اشتراک
با اینکه کرسی‌های زبان فارسی در کشورهای مختلف جهان در معرض تعطیلی قرار گرفته اند، اما مدرسه‌ای در شانگهای چین تصمیم گرفته تا به کودکان خود زبان فارسی آموزش دهد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری تسنیم، زبان فارسی در چین سابقه ای طولانی دارد. پیشینه روابط تمدنی ایران و چین به بیش از2600 سال پیش می‌رسد و ارتباطات این دو کشور باستانی از دوران ساسانیان تداوم دارد. روابط دو ملت چین و ایران در دوره ساخت جاده ابریشم به اوج خود رسید. هرچند در مقاطعی از زمان ارتباطات کم‌ رنگ شد اما پس از ظهور اسلام این مناسبات توسعه‌ یافت؛ به طوری که بر اساس نوشته­‌های جهانگردانی مانند پادری اودوریک، مارکوپولو و ابن بطوطه در دوران فعالیت راه ابریشم، زبان فارسی، زبان بین المللی و بازرگانی در مناطق چینی راه ابریشم بود و به دستور امپراطوران چینی، در چین قدیم مدرسه­‌هایی برای تدریس زبان فارسی و تربیت کارمندان فارسی­‌دان تأسیس شد که این موضوع، در اسناد تاریخی و رویدادهای چینی به آن اشاره شده است. وجود نسخه‌های خطی فارسی و تألیف کتاب­‌هایی از جمله فرهنگ فارسی در چین تالیف حسین وفایی در قرن دهم و منهاج الطلب نوشته محمد بن حکیم زینینی در دستور زبان فارسی در سال 1660 میلادی در صرف و نحو و زبان فارسی گواه این ادعاست.

همچنین وجود کتیبه‌ها و سنگ نوشته و واژه های فراوان زبان فارسی در زبان و ارتباط مردم مسلمان چین نیز بکار می رود که خود سند دیگری از حضور و وجود زبان فارسی در چین می باشد، که می توان به نکته دیگری اشاره کرد و آن این است که زبان فارسی بعنوان زبان میانجی در بین ملل غیر عرب مسلمان خصوصا در منطقه آسیای میانی بکار می رفته است.

در عصر حاضر نیز روابط فرهنگی میان دو کشور با توسعه روابطه اقتصادی، همچنان ادامه دارد. در همین راستا، نخستین کرسی زبان فارسی در سال 1957 میلادی با پیگیری پروفسور جی شیان لین شرق شناس و استاد برجسته دانشگاه پکن در این دانشگاه بدون هیچ‌گونه مساعدت ایران یا کشورهای فارسی زبان آغاز به کار کرد. نخستین گروه از فارغ‌التحصیلان زبان فارسی دانشگاه پکن، از جمله مرحوم پروفسور زِن یان شِن، مرحوم پروفسور جان خونین و مرحوم پروفسور یه‌ای لیانگ، هسته مرکزی گروهی را تشکیل دادند که با تربیت شاگردان بیشتر و تألیف و ترجمه آثار و مقالات و کتاب پیرامون زبان فارسی و فرهنگ و تمدن ایرانی، خدمات برجسته‌ای برای توسعه زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی ارائه کردند.

آموزش زبان فارسی امروزه در مناطق مختلف چین ادامه دارد؛ این در حالی است که طی ماه‌های اخیر به دلیل مشکلات مختلف، خطر تعطیلی کرسی‌های زبان فارسی احساس می‌شود. با وجود این، به گفته حسن ذوالفقاری، استاد اعزامی به دانشگاه شانگهای چین، مدرسه‌ای در این شهر تصمیم گرفته که به دانش‌آموزان خود زبان فارسی آموزش دهد.

این طرح آزمایشی فقط در شهر شانگهای و با همکاری آموزش و پرورش و پردیس یانپو و دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای در چند مدرسه نمونه اجرا می‌شود. این طرح آزمایشی از پنج سال پیش و با ابتکار شهرداری آغاز شده است و معلمان آن از دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی انتخاب می‌شوند. این برنامه در راستای طرح جاده ابریشم و برای معرفی این جاده فرهنگی و کشورهای در مسیر آن است.

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала