اولویت‌های جدید تجاری ایران چه ارتباطی با روسیه دارد؟

CC BY-SA 4.0 / Gigel.atat / Yantian-port from above (cropped image)تجارت جهانی
تجارت جهانی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 11.10.2021
اشتراک
دولت ایران قصد دارد برنامه توسعه صادرات ٣٥میلیارد دلاری را اجرایی کند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از «تسنیم»، علیرضا پیمان‌پاک، رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به برنامه توسعه صادرات ٣٥میلیارد دلاری از سوی دولت، خاطرنشان کرد که در این راستا بانک مرکزی، وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت همه در یک راستا به‌دنبال تحقق این امر هستند.
وی در ادامه اظهار داشت: «در رویکرد وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت، پشتیبانی عملیاتی و توسعه صادرات از مهمترین مسایلی است که مدنظر داریم و در این راستا تعامل با تجار، تولیدکننده و صادرکننده و البته رسانه‌ها مورد توجه است. انجام این برنامه به رونق تولید گره خورده است.
تورم این چند سال قدرت خرید مردم را کاهش داده است و در کوتاه‌مدت نمی‌توان با اتکا به بازار داخلی رونق جدی ایجاد کرد، بنابراین باید به‌دنبال توسعه صادرات باشیم.
نگاهی بر سد جمهوری آذربایجان در مبادلات اقتصادی میان ایران و ارمنستان - اسپوتنیک ایران  , 1920, 19.09.2021
نگاهی بر سد جمهوری آذربایجان در مبادلات اقتصادی میان ایران و ارمنستان
برنامه‌هایی برای تسهیل واردات مواد اولیه و نهاده‌هایی که برای تولید نیاز داریم، تعیین شده و برای کشورهای هدف اولویت‌بندی انجام شده است. برخی کشورها از جمله هند و چین اولویت اول ما هستند که دالان‌های تجاری برای آنها تعریف شده، کد کالاها و حجم کالاها و هر فاکتوری که لازم است تعیین شده است.
این کریدور اختصاصاً برای کشور روسیه نیز ایجاد شده است. الزامات لجستیکی، پولی و بانکی، توسعه بازارهای بین‌المللی، قراردادهای تجاری، اصلاح ساختار توسعه تجاری از جمله برنامه‌هایی است که پیگیری می‌کنیم.
برخی کشورها اولویت‌بندی شده‌اند که صادرات با آنها انجام دهیم و طی دو الی سه هفته آینده این برنامه نهایی خواهد شد و بر اساس آن مشخص می‌شود که در افق 1404 چه‌میزان صادرات به این کشورها خواهیم داشت.
موضوع قفقاز هم اتفاق جدیدی نیست  و همیشه ایران در فصل سرما برای صادرات در این بخش مشکلاتی دارد. دو راه برای حل این مشکل در نظر گرفته‌ایم؛ نخستین راه این است که از مسیر جایگزین آذربایجان یعنی مسیر ارمنستان استفاده کنیم که ارمنستان نیز خود پیگیر باز شدن این راه است و برای تکمیل مسیر نیز ایران اعلام آمادگی کرده است.
مسیر دوم مسیر دریایی و استفاده از کشتی است. با این دو مسیری که تعیین شده است کمک بزرگی به توسعه صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای cis و روسیه می‌شود.
همچنین با بانک‌های محلی کشورهای هدف نیز کار می‌کنیم که ال‌سی بر مبنای ارز کشور مقصد باز می‌شود و بانک مرکزی دولت قبل به این امر تمایل نداشت ولی در دولت جدید از این امر حمایت می‌شود».
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала