برگِ برنده سپاه در خلیج فارس+تصاویر

© AP Photo / Sepahnewsبرگِ برنده سپاه در خلیج فارس +تصاویر
برگِ برنده سپاه در خلیج فارس +تصاویر - اسپوتنیک ایران
اشتراک
رسانه های ایران موشک کروز کوثر را برگ برنده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در خلیج فارس اعلام می کنند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کوثر یکی دیگر از انواع موشک‌های کروز ساخت سازمان صنایع دفاع ایران است که از آن برای انهدام اهداف دریایی نظیر ناوها، ناوشکن‌ها، زیردریایی‌ها و یا هر شناور سطحی و زیرسطحی استفاده می‌شود. این موشک برای نخستین بار در سال ۸۵ رونمایی شده و وارد سازمان رزم نیروهای مسلح ایران شد.

​این موشک در سه نوع با ویژگی‌های متفاوت طراحی و ساخته شده است که به نام‌های کوثر-۱، کوثر-۲، کوثر-۳ نامگذاری شده‌اند.

کوثر- ۱ با وزنی در حدود ۱۰۰ کیلوگرم و بالک‌هایی با طول بیش از نیم متر طراحی و ساخته شده است که با سرعت نزدیک به یک ماخ  و برد حدود  ۲۰ کیلومتری آماده انهدام اهداف موردنظر است. کوثر ۲ و ۳ به ترتیب با اوزان ۱۱۰ و ۱۲۰ کیلوگرم، برد حدود ۲۵ کیلومتری و سرعت نزدیک به یک ماخ خود آماده شکافتن قلب دشمنان ایران در آب‌های خلیج همیشه فارس هستند.

سطح مقطع راداری ( RCS) این موشک بسیار پایین است که به این موشک قابلیت رادارگریزی گستزده‌ای را می‌دهد و با این قابلیت توانایی درگیری با انواع شناورهای متجاوز را بدون شناسایی شدن دارد.

انواع موشک‌ کوثر دارای قابلیت‌هایی مانند سامانه‌های ضد راداری (آنتی جمینگ)، آشیانه یابی فروسرخ (اینفرارد هومینگ)، هدایت تلویزیونی، رادار میلی‌متری و برخی ویژگی‌های قدرتمندی است که توانایی رزم این موشک را دو چندان می‌کند.

براساس برخی اطلاعات منتشر شده درباره یکی از ۳ گونه موشک کوثر این موشک دارای جستجوگر اپتیکی است.

آشیانه یابی فروسرخ (اینفرارد هومینگ) نوعی از سامانه‌های هدایت لیزری موشک است که موشک در آن از تابش الکترومغناطیسی که در طیف الکترومغناطیسی فروسرخ از هدف متتشر می‌شود، استفاده می‌کند تا هدف خود را تعقیب کند. موشک‌هایی که جستجوگر فروسرخ دارند به موشک «حرارت یاب» نیز معروف هستند. چون فرکانس اشعه فروسرخ دقیقا زیر طیف نور مرئی است و از اجسام با دمای بیشتر از صفر مطلق (کلوین) منتشر می‌شود.

نوع هدایت تلویزیونی موشک کروز کوثر به علت دارابودن سطح مقطع راداری کم و سامانه ضد اخلالگر الکترونیک خود قابل انحراف و فریب توسط سامانه الکترونیک ضد موشک نیست و در مقابل اهداف مجازی مانند تراشه‌های چف- فلیر نیز قدرت تشخیص هدف اصلی از غیر اصلی را دارد و با قابلیت قفل کردن روی هدف به راحتی به طرف آن حرکت و آن را منهدم می‌کند.

پرتابگرموشک کوثر همانند پرتابگرهای موشک قادر است که آماده سازی آن در ساحل انجام می‌شود.

این موشک کروز با نصب روی قایق‎های تندرو از جمله ذوالفقار و سایر شناورهای تندرو نقش مهمی در افزایش توان تهاجمی آن‌ها ایفا کرده است. همچنین بالگرد شاهد-۲۸۵ و پهپاد تهاجمی کرار نیز هر یک با دو فروند از این موشک مشاهده شده‎اند.

برخی رسانه‌های روسی و عربی، تحلیل و گزارش‌های کارشناسان امور نظامی را درباره کوثر منتشر کرده‌اند که یکی از این تحلیل‌ها مربوط به جنگ ۳۳ روزه لبنان است که کارشناسان مدعی شدند که حزب الله لبنان، در سال ۲۰۰۶ و در خلال جنگ ۳۳ روزه از موشک کروز ایرانی «کوثر» برای هدف قراردادن ناوچه پیشرفته اسرائیلی «ساعر» استفاده کرده بود.

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала