راه اندازی خط دریایی کانتینری بنادر امیرآباد مازندران و ترکمن باشی ترکمستان

© Photo / IRNAبندر امیر آباد ایران
بندر امیر آباد ایران  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 23.11.2023
اشتراک
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد از راه اندازی خط دریایی کانیتنری میان ۲ بندر امیرآباد ایران و بندر ترکمن باشی کشور ترکمنستان باهدف افزایش تبادلات تجاری خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک، محمدعلی موسی پور روز پنجشنبه گفت:طبق تفاهم‌نامه عقد خواهرخواندگی بنادر امیرآباد و ترکمن باشی به منظور افزایش تردد کشتی‌ها و سرمایه‌گذاری در پس‌کرانه‌ها مورد توافق طرفین قرار گرفت و به امضاء رسید.
وی با بیان اینکه میان بندرامیرآباد و بندر ترکمن باشی تشابهات تجاری، بازرگانی و فرهنگی زیادی وجود دارد، افزود: سند خواهر خواندگی میان ۲بندر پس از فرآیندهای دقیق برنامه ریزی، مطابقت، بررسی نحوه ایجاد قرارداد مشارکت و در نهایت بر اساس توسعه سیر ارتباطی شکل گرفته است.
مدیرکل بندرامیرآباد همچنین از راه اندازی مرکز لجستیک مشترک، تنظیم سند شناسایی متقابل گواهینامه های دریانوردان و بازنگری و تسهیل فرآیند پهلودهی شناورها در بنادر ۲ کشور را از دیگر موارد مطروحه در این توافقنامه برشمرد.
به گفته وی، همکاری در زمینه توسعه ترانزیت و فعال سازی کریدور شمال _ جنوب، تشکیل کارگروه مشترک مطالعاتی در خصوص کاهش تراز آب دریای خزر، تبادل اطلاعات آماری، همسان سازی تعرفه های دریایی و بندری و ایجاد شرکت حمل و نقل چندوجهی مشارکتی از دیگر مواردی بود که در کارگروه تخصصی حمل و نقل دریایی و بندری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
 سند جامع همکاری ایران و ترکمنستان تدوین شد - اسپوتنیک ایران  , 1920, 19.11.2023
سند جامع همکاری ایران و ترکمنستان تدوین شد
در حاشیه هفدهمین کمیسیون همکاری‌ های مشترک اقتصادی ایران و ترکمنستان که اواخر آبان برگزار شد، تفاهم نامه خواهرخواندگی بین بندر امیرآباد و بندر ترکمن باشی ترکمنستان با حضور وزیر راه و شهرسازی در عشق آباد به امضا رسید.
بندر امیر آباد با حدود یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه می‌زند و ظرفیت فوق العاده‌ای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.
بندر امیرآباد در کنار آنکه یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار می‌رود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ وارد بندر امیرآباد می‌شود.
اتصال به شبکه ریلی کشور، بهره‌مندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала