گزارش و تحلیل

سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه به عراق

CC BY 4.0 / Tasnim News Agency / وزارت خارجه ایران
وزارت خارجه ایران - اسپوتنیک ایران  , 1920, 05.06.2022
اشتراک
دولت سیزدهم عملا از ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ روی کار آمد، دولتی که رئیس آن سید ابراهیم رئیسی وعده ی همکاری و تعامل چشمگیر تر با همسایگان و قدرت های شرقی را داده بود.
یکماه بعد در ۲۵ و ۲۶ شهریورماه در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، سران هشت کشور عضو اصلی سازمان همکاری های شانگهای، نظر موافق خود را با تبدیل عضویت جمهوری اسلامی ایران از عضو ناظر به عضو اصلی اعلام و اسناد مربوط به آن را امضا کردند.
سفر های خارجی رئیس جمهور ایران به روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، قطر و عمان تا کنون نشان دهنده ی جدیت دولت سیزدهم در نگاه به همسایگان است.
به گزارش خبرنگار اسپوتنیک در تهران آقای دکتر مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با سفر به استان بصره عراق در دیدار با استاندار بصره درخصوص افزایش میزان تبادلات تجاری با عراق از طریق پایانه مرزی شلمچه، اتصال خط راه آهن خرمشهر به بصره و همچنین واگذاری پروژه های مختلف فنی و مهندسی استان به شرکت های ایرانی گفتگو و رایزنی کرد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به توانمندی ها و ظرفیت بالای جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولیدات دارویی برپایه فنآوری های جدید، خاطرنشان کرد، شرکت های کوچک دارویی ایران آمادگی دارند که در این زمینه بویژه داروهای سرطانی همکاری های خوبی با استان بصره داشته باشند و پیشنهاد ما این است که این همکاری ها در مناطق آزاد انجام گیرد تا از تسهیلات موجود در این مناطق و صادرات دارو به کشورهای دیگر استفاده شود.
دکتر صفری در برنامه بعدی این سفر با حضور در نشست هم اندیشی با تجار و تشکلهای تجاری سه استان جنوبی بصره، میسان و ذی قار عراق ضمن اشاره به روابط راهبردی بین دو کشور برادر ایران و عراق گفت: اولویت تجارت ما در دولت دکتر رئیسی، ایجاد روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه است و در بین کشورهای همسایه اولویت ما کشور دوست و برادر عراق بوده و درنظر داریم ضمن بررسی مسائل و مشکلات فراروی روابط تجاری و صادرات که به دلیل تغییر مداوم و مستمر در قوانین و مقررات دو کشور تحت تأثیر قرار می گیرد، با مشورت با شما راهکارهای مناسب و پایداری را برای حل مشکلات پیدا کنیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران افزود:
در تجارت و صادرات مسأله حمل و نقل جاده ای، هوایی، راه آهن و دریایی بسیار حائز اهمیت است.
خاطرنشان می سازد در این نشست مقرر گردید از سرمایه گذارانی که قصد احداث واحدهای تولیدی - صنعتی در شهرکهای صنعتی عراق دارند دعوت شود تا جهت بازدید از زیرساختها و توانمندیهای کشورمان در احداث شهرکهای صنعتی با هدف انجام سرمایه گذاری مشترک هماهنگی لازم صورت گیرد.
دکتر صفری همچنین با حضور در دانشگاه بصره، در نشستی که تحت عنوان "هم اندیشی و بررسی راهکارهای توسعه روابط اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و کشور عراق" تشکیل شده بود، به تشریح پیشرفت های شرکت های دانش بنیان ایران در زمینه های مختلف پرداخت و ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت انتقال تجارب خود به کشور عراق، پیشنهاد ایجاد واحدهای تولیدی مشترک جهت تأمین نیازهای دو کشور و همچنین صادرات به دیگر کشورها را مطرح کرد.
در این نشست، علاوه بر اساتید منتخب دانشگاه، تعدادی از دانشجویان نیز حضور داشتند که پس از طرح سؤالات خود، دکتر صفری به این سؤالات پاسخ داد.
آخرین برنامه این سفر، نشست دکتر صفری با شرکتهای ایرانی فعال در پروژه های مختلف فنی و مهندسی استان بصره بود.
در این نشست شرکتها ضمن اشاره به روند پیشرفت پروژه های در دست اجرا، به بیان مشکلات فراروی خود پرداختند و معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه پاسخها و راهکارهایی جهت رفع مشکلات شرکتها ارائه کرد.
پیش از ورود به بصره نیز دکتر مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و هیأت همراه در سفر به استان خوزستان ، ضمن ملاقات با مسؤولین دولتی و بخش خصوصی، مشکلات فراروی توسعه تجاری جمهوری اسلامی ایران با استانهای جنوبی عراق و بویژه مرزهای شلمچه و چزابه را مورد بررسی قرار داد.
معاون دیپلماسی اقتصادی در جریان این سفر در نشستی در اتاق خرمشهر و با حضور مسؤولین محلی و نمایندگان بخش خصوصی خوزستان معضلات و موانع تجاری با عراق به عنوان یکی از اصلی ترین شرکای تجاری ایران و همچنین راهکارهای رفع موانع آن را مورد گفتگو و تبادل نظر قرار داد .
دکتر صفری در این نشست ضمن برشمردن تقویت ترانزیت و حمل و نقل و بهبود دیپلماسی انرژی به عنوان اولویت های اول و دوم دولت در توسعه روابط اقتصادی، خاطرنشان کرد:
ترانزیت می تواند بستر لازم جهت تداوم صادرات و واردات و همچنین توسعه صدور خدمات فنی مهندسی را ایجاد کرده و بهبود دیپلماسی انرژی نیز می تواند شرایط توسعه اقتصادی کشور را فراهم آورد.
وی ضمن اشاره به معضل نبود مدیریت واحد در مرزهای تجاری کشور افزود، حل این معضل می تواند ۲۰ تا ۳۰ درصد از مشکلات فعلی را رفع نماید.
معاون دیپلماسی اقتصادی تاکید کرد، همچنین در راستای تداوم صادرات ایران به عراق، رایزنی هایی با این کشور جهت احداث و راه اندازی صنایع با سرمایه، فنآوری، مدیریت و مواد اولیه ایرانی در خاک این کشور صورت گرفته و در این راستا، بررسی طرح "ایجاد مناطق آزاد مشترک در نقاط مرزی با عراق" یک ضرورت محسوب می گردد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала