گزارش و تحلیل

اهدای دو میلیون تست استخراج اتوماتیک اسید نوکلئیکاز سازمان جهانی بهداشت به ایران

© Sputnik / Shiva Abshenasتست استخراج اتوماتیک اسید نوکلئیکاز
تست استخراج اتوماتیک اسید نوکلئیکاز  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 25.12.2021
اشتراک
از آغاز پاندمی کرونا تا امروز سازمان جهانی بهداشت کمک های متعددی را در راستای جلوگیری از شیوع کرونا و کنترل دیگر بیماری ها که به تبعه آغاز پاندمی کرونا در سراسر جهان دچار بی توجهی شده بودند انجام داد.
علاوه بر کمک های اختصاصی سازمان جهانی بهداشت به ایران، همکاری این سازمان با کشورهای مختلف باعث شده تا در شرایط تحریمی با وجود کرونا در برخی زمینه ها به ایران کمک های تجهیزات پزشکی و دارویی انجام شود.
به گزار خبرنگار اسپوتنیک در تهران سازمان جهانی بهداشت در راستای پشتیبانی فنی و عملیاتی خود از جمهوری اسلامی ایران در مقابله با بحران کووید-19، تعداد 2 میلیون تست خودکار استخراج اسید نوکلئیک را با حمایت مالی دولت آلمان خریداری و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران اهدا کرده است.
این محموله 60 تنی حاوی 261 بسته که از طریق وزارت امور خارجه فدرال آلمان تهیه شده، روز جمعه 3 دی‌ماه در فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران به زمین نشسته و تحویل وزارت بهداشت کشور شد تا در آزمایشگاه‌های دولتی سرتاسر کشور توزیع گردد.
این تعداد از کیت‌های استخراج خودکار اسید نوکلئیک ظرفیت انجام بالغ بر ۲ میلیون واکنش آزمایشگاهی را داشته و در دستگاه‌های تشخیصی به نام "ماشین‌های استخراج اتوماتیک اسید نوکلئیک" برای استخراج دی‌ان‌اِی و آران‌اِی ژنوم اسید نوکلئیک باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها برای تشخیص‌های مبتنی بر پی‌سی‌آر در طیف وسیعی از نمونه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
کیت‌های استخراج اتوماتیک نسبت به کیت‌های دستی از دقت و سرعت بالاتری در فرآیند تجزیه و تحلیل نمونه و کیفیت بالاتر نتیجه نهایی برخوردارند و به همین دلیل، کیت‌های اهدایی نقش بسزایی در افزایش ظرفیت تشخیص در سطح ملی ایفا خواهد کرد.
این خرید به درخواست وزارت بهداشت برای حمایت از ظرفیت تشخیص آزمایشگاهی کشور در پاسخ به همه‌گیری ویروس عامل کووید-19 انجام شده است. این کیت‌ها به عنوان مواد مصرفی برای دستگاه‌های استخراج خودکاری استفاده می‌شود که در اوایل سال جاری توسط سازمان جهانی بهداشت در چارچوب پروژه پاسخ به فوریت کووید-19 در ایران تهیه و تحویل شدند. این پروژه در قابل یک همکاری مشترک میان سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در تلاش برای حمایت از نظام سلامت کشور در تشخیص و درمان بیماران مبتلا به کووید-19 در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ شروع به کار کرد و در مرداد ۱۴۰۰ به پایان رسید.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала