بررسی اجرای پروتکل الحاقی مرتبط با آژانس در مذاکرات وین

© Sputnik / Alexandr Natruskin  /  مراجعه به بانک تصاویر مسکو اقدامات اخیر کره شمالی را تنش زا و ناقض قطعنامه های شورای امنیت دانست
مسکو اقدامات اخیر کره شمالی را تنش زا و ناقض قطعنامه های شورای امنیت دانست - اسپوتنیک ایران  , 1920, 26.11.2021
اشتراک
روسیه انتظار دارد که ایران اجرای پروتکل الحاقی آژانس بین المللی انرژی را ازسربگیرد.
به گزارش اسپوتنیک، میخائیل اولیانوف نماینده دائمی فدراسیون روسیه در سازمان های بین المللی در وین اظهار داشت که موضوع اجرای پروتکل الحاقیی موافقتنامه تضمینات با آژانس بین المللی انرژی باید در مذاکرات وین بررسی شود.
وی در ادامه افزود: "همکاران در شورای حکام، ایران را به ازسرگیری اجرای مفاد پروتکل اضافی وابسته به توافق مربوط به تضمینات آژانس فرامی خوانند. سیاست " فشار حداکثری" در رابطه با تهران و ترور محسن فخری زاده دانشمند هسته ای ایران، دلیل اول خودداری از پروتکل اضافی عنوان می شود که حاوی گسترش بازرسی های آژانس بین المللی انرژی در ایران بود.
بطور کلی نباید این موضوع فراموش شود که موضوع پروتکل اضافی باید طی مذاکرات وین در باره برجام، بررسی شود که موثرتر و سازنده تر خواهد بود".
بهروز کمالوندی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 24.11.2021
کمالوندی: ایران و آژانس به توافقات کلی رسیدند
در پایان سال 2020، قانون "اقدام استراتژیک برای لغو تحریم ها" در ایران به اجرا درآمد که به معنای تشدید فعالیت های هسته ای برای دستیابی به رفع تحریم ها علیه کشور بود: تولید اورانیوم غنی شده بالای 20٪ )، استفاده از سانتریفیوژهای قدرتمندتر (هزار سانتریفیوژ IR-2M و حداقل 174 سانتریفیوژIR-6 ) و قطع دسترسی های تکمیلی آژانس انرژی هسته ای در صورتی که تهران نتواند آزادانه نفت را معامله کند و معاملات مالی انجام دهد.
در ژانویه 2021، دانشمندان هسته ای ایران غنی سازی اورانیوم را به 20 درصد رساندند. در 23 فوریه 2021، ایران دسترسی های بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای را محدود کرد. تهران سه ماه به آمریکا فرصت داد تا تحریم ها را لغو نماید تا دسترسی بازرسان آژانس انرژی هسته ای به برخی از تأسیسات هسته ای مجددا برقرار شود.
قطعنامه 2231 ، تصویب شده در سال 2015 ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال 2015 به مدت 10 سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف 30 روز تمدید می شود.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала