آیا مصرف گاز در ایران با کشورهای اروپایی برابر است؟

© Fotolia / Pakhnyushchyyگاز
گاز - اسپوتنیک ایران  , 1920, 13.11.2021
اشتراک
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: صادرات گاز و توسعه صنایع مهم وابسته به گاز باید متوقف شود.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از « ایسنا»، مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اظهار داشت که ایران، سومین تولیدکننده گاز جهان و چهارمین مصرف‌کننده آن پس از روسیه، آمریکا و چین است و مقدار مصرف گاز در ایران تقریباً با ۱۲ کشور ثروتمند اروپا برابری می‌کند.
وی در ادامه افزود: « این ارقام نشان می‌دهد چرا دغدغه‌های ما درباره مصرف انرژی در کشور به‌ویژه در حوزه گاز طبیعی افزایش یافته است. عوامل زیادی بر مصرف تأثیرگذار است. در زمینه سازوکارهایی که در همه جای دنیا برای کاهش مصرف به‌کار گرفته می‌شود، در کشور ما کم‌کاری شده و مردم به‌درستی توجیه نشده‌اند، بنابراین نتیجه این شده که صادرات گاز و توسعه صنایع مهم وابسته به گاز باید متوقف شود.
ایرانی‌ها در دو سال اخیر ۵۰ درصد کمتر گوشت مصرف کردند - اسپوتنیک ایران  , 1920, 11.11.2021
ایرانی‌ها در دو سال اخیر ۵۰ درصد کمتر گوشت مصرف کردند
امسال نیز شرایط ما به لحاظ تولید و مصرف مطلوب نیست و برای پایداری شبکه مجبوریم محدودیت‌هایی را اعمال کنیم تا بتوانیم از فصل سرد عبور کنیم. این در حالی است که باوجود پیش‌بینی‌ها، امسال فصل سرما زودتر از پارسال آغاز و همین سبب شد مقدار مصرف گاز افزایش یابد.
امروز مقدار مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به ۴۸۰ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال، حدود ۹۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است و همین موضوع سبب شده محدودیت‌هایی را در حوزه نیروگاهی اعمال کنیم و بخش نیروگاهی به سمت استفاده از سوخت دوم و مایع بروند. به این ترتیب، با افزایش مصرف گازوییل، مقدار صادرات محدود می‌شود و بر همین اساس، صادرات گاز به ترکیه و عراق نیز کاهش می‌یابد.
باید در زمینه مصرف بهینه گاز دقت کنیم تا بتوانیم از زمستان عبور کنیم. امیدواریم بتوانیم سوخت مورد نیاز صنایع عمده و نیروگاه‌ها را تامین کنیم، زیرا تأمین نکردن سوخت این دو بخش، تبعات دیگری نیز خواهد داشت، در واقع، هر قدر مصرف خانگی بهینه باشد، به حوزه فعالیت صنایع کمک کرده‌ایم.
ما اکنون ۲۵ میلیون مشترک گاز داریم که از این تعداد، ۷۶ درصد در سه پله نخست مصرف قرار دارند و ۵۰ درصد گاز کشور را مصرف می‌کنند.
 هر مشترک در ماه حدود ۵۰۰ مترمکعب مصرف دارد که با نرخ ۶۳ تومان، ۳۵ هزار تومان در ماه پول گاز می‌پردازند که اگر همین مقدار گاز را صادر کنیم معادل ارزی آن به نرخ صادراتی، برابر با ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود، در حالی که ما با رقم بسیار پایین، آن را در منازل مصرف می‌کنیم».
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала