اولویت کلیدی اتحادیه اروپا، تسهیل مسیر بازگشت به اجرای کامل برجام است

© Sputnik / Alexey Vitvitsky /  مراجعه به بانک تصاویر اتحادیه اروپا
 اتحادیه اروپا  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 06.08.2021
اشتراک
انریکه مورا به نیابت از جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف رئیس جمهور ایران حضور یافت.

به گزارش اسپوتنیک، نابیلا ماسرالی، سخنگوی سرویس خارجی اقدام اروپا اظهار داشت که انریکه مورا به نیابت از جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف حضور یافته است.

وی اضافه کرد: «تعامل دیپلماتیک با دولت جدید به منظور رساندن مستقیم برخی پیام‌های مهم اهمیت حیاتی دارد. اولویت کلیدی اتحادیه اروپا «تسهیل مسیر بازگشت به اجرای کامل برجام است».

تصمیم اتحادیه اروپا برای فرستادن انریکه مورا، دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا به ایران برای شرکت در مراسم روز 5 ماه اوت ( پنجشنبه) تحلیف ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی، خشم اسرائیلی ها را برانگیخت.

تماس تلفنی ظریف با بورل درباره سخنان گزافه نخست وزیر اسلوونی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 11.07.2021
اعتراض تلفنی ظریف به بورل درباره سخنان نخست وزیر اسلوونی

وزارت خارجه اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای خواستار عدم حضور مورا در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایران شده بود.

مراسم تحلیف آیت الله سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور دولت سیزدهم امروز پنجشنبه در صحن مجلس شورای اسلامی برگزار شد. ۱۱۵ مقام رسمی از ۷۳ کشور در این مراسم حضور داشتند. از بین این مقامات ۱۰ رییس کشور در تراز سران کشورها، ۲۰ رییس مجلس، ۱۱ وزیر خارجه، ۱۰ نفر از وزرای دیگر کشورها و همچنین فرستاده ویژه و نواب روسای مجالس، روسای کمیسیون‌ها و هیأت‌های پارلمانی در این مراسم حاضر بودند.

 مراسم تحلیف در شرایطی برگزار شد که کشورهای اروپایی از طریق مذاکرات وین در حال تلاش برای مشخص کردن وضعیت اجرای برجام و بازگشت آمریکا به آن هستند. دولت جو بایدن مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

اگر ربایندگان ایرانی بودند کشتی الان ایران بود - اسپوتنیک ایران  , 1920, 04.08.2021
گزارش و تحلیل
اگر ربایندگان ایرانی بودند کشتی الان ایران بود

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018 ، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند.  آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.

قطعنامه 2231 ، تصویب شده در سال 2015 ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال 2015 به مدت 10 سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف 30 روز تمدید می شود.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала