وزیر خارجه آلمان از ضرورت توجه نشان دادن به برنامه موشکی ایران سخن گفت

© AP Photo / Kay Nietfeldوزیر خارجه آلمان از ضرورت توجه نشان دادن به برنامه موشکی ایران سخن گفت
وزیر خارجه آلمان از ضرورت توجه نشان دادن به  برنامه موشکی ایران سخن گفت  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد "برنامه موشکی و فعالیتهای تهاجمی ایران در سراسر خاورمیانه" باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا ، هایکو ماس افزود: بهترین ابزار برای انجام این کار حفظ برجام است. اگرچه ممکن است خیلی کامل نباشد، اما شفافیت بیشتری نسبت به گذشته به ما داده است.

پیشتر روز 20 ژانویه محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران ایده نامزد پست وزیر خارجه آمریکا در دولت بایدن، درباره گنجاندن برنامه موشکی تهران در توافق هسته ای برجام  را رد کرده بود.

محمد جواد ظریف گفت: ایران قصد ندارد برنامه موشکی و موضوع سیاست منطقه ای خود را در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته ای ایران بگنجاند.

روسیه: گفتگو‌ها در مورد بازگشت آمریکا به برجام نباید به موضوع برنامه موشکی بپردازد - اسپوتنیک ایران
روسیه: گفتگو‌ها در مورد بازگشت آمریکا به برجام نباید به موضوع برنامه موشکی بپردازد

ظریف تصریح کرد: در مورد موضوعات برنامه موشکی و توافق هسته ای، همه چیز از همان ابتدای انعقاد توافق هسته ای در اینجا روشن بود، که این جنبه ها بخشی از برجام نیستند و شامل آن نخواهند شد.

آنتونی بلینکن نامزد پست وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه 19 ژانویه گفت: جوزف بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا به دنبال توافق طولانی مدت با ایران بر اساس برجام درباره برنامه هسته ای ایران و همچنین راه حل مشکل موشکی تهران است.

بتازگی حسن روحانی، رئیس جمهور ایران تصریح کرد: دنیا  با صدای واحد از آمریکا می خواهد به تعهداتش (در چارچوب برجام) بازگردد و ما نیز پیوسته اعلام کرده ایم  هر زمان که شما به تعهداتتان برگردید، ساعتی دیگر ما نیز به همه تعهداتمان برمی گردیم.

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018 ، دونالد ترامپ ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند.  

 

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала