گزارش و تحلیل

توسعه زیرساخت های فناورانه در ایجاد ژئوپارک ها راهکار پیشرفت ژئو توریسم ایران

توسعه زیرساخت های فناورانه در ایجاد ژئوپارک ها راهکار پیشرفت ژئو توریسم ایران
توسعه زیرساخت های فناورانه در ایجاد ژئوپارک ها راهکار پیشرفت ژئو توریسم ایران - اسپوتنیک ایران
اشتراک
مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ایران اعلام نمود که علیرغم فراوانی های کشور در دسترسی به پدیده های زمین شناختی و زمین گردشگری، متاسفانه تنها یک ژئوپارک آن هم در جزیره قشم وجود دارد، طرح ژئوپارک ارس هم که متاسفانه عقیم مانده است.

آقای دکتر کامبیز مهدی زاده مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست خبری و آیین رونمایی از مستند رخساره زمین هرمز، جزیره رنگ ها به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:

 پیرو منویات مقام معظم رهبری پیرامون توجه بر جزایر بالاخص جزیره هرمز، ما در طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی یکی از ماموریت های خود را تمرکز بر این موضوع قراردادیم. در این راستا و بعنوان اولین گام در این راه، اقدام به ساخت مجموعه مستندی کردیم که رخساره زمین نام گرفت، اولین قسمت از این مجموعه، درباره جزیره هرمز است و "هرمز، جزیره رنگ ها" نام دارد. این مستند در نوع خود در کشور اولین است. و در میان مستند هایی که تا به امروز در این حوزه تهیه شده، مستندی فاخر است.

هرمز بهشت زمین شناسان دنیا - اسپوتنیک ایران
گزارش و تحلیل
هرمز بهشت زمین شناسان دنیا

 در این مستند تصاویری برای اولین بار از پدیده های زمین شناختی و زمین گردشگری جزیره هرمز به نمایش درآمده است.

 وی تاکید کرد:

 این مستند حاصل ماه ها و ساعتها کار کارشناسی علمی است که با استفاده از تجربه اساتید و صاحبنظران علم زمین شناسی تهیه و تولید شده است.

آقای دکتر کامبیز مهدیزاده درباره اهداف این پروژه بیان کرد:

این مستند، که در آن از فناوری های روز همچون پهپاد و تصویر برداری k4  استفاده شده، با هدف معرفی میراث زمین شناختی ایران، توسعه ژئوتوریسم، زمین گردشگری، فاصله گرفتن از خام فروشی و در پی آن ایجاد اشتغال پایدار در جزیره هرمز تولید شده است، دقیقا همان چیزی که رهبری عزیز تاکید دارند.

از دیگر اهداف این مستند، توسعه زیرساخت های علمی، پژوهشی و البته حرکت در مسیر دیپلماسی صلح با استفاده از ابزار فناوری است.

مدیر طرح توسعه نو آوری ها و فن آوری های حوزه زمین شناسی معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در رابطه با فناوری های استفاده شده برای معرفی میراث زمین شناختی جزیره هرمز اظهار داشت:

برای اینکه بتوانیم میراث زمین شناختی را معرفی کنیم باید همراه با نواوری و فناوری باشد که این بایست همراه با اپلیکیشن های علمی و گردشگری باشد؛ این کار در نوبه خود کاری منحصر بفرد بوده و تابحال انجام نشده است.

 این اپلیکیشن ها کاربردشان این است که وقتی یک گردشگر سفری به جزیره دارد بتواند راه های دسترسی به ژئوسایت ها و ژئوپارک ها را داشته باشد.

مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ژئوسایت را مکان­هایی تعریف کرد که دارای پدیده های کمیاب، با ارزش برجسته علمی یا زیبایی است که قابلیت بازدید عمومی دارند. همچنین وی ژئو پارک را طبق تعریف یونسکو گستره ای با مرز های آشکار و پنهانی تعریف کرد که چند پدیده زمین شناسی کمیاب و برجسته در آن قرار داشته و در آن گستره علمی، طبیعی، تاریخی و گردشگری مورد توجه قرار می­گیرد.

ساز موسیقی با سر و چشم های انسان  - اسپوتنیک ایران
دیوار بدون ساز محلی در جزیره هرمز +عکس

آقای دکتر کامبیز مهدیزاده پیرامون ایجاد ژئو پارک ها در دنیا تاکید کرد:

شبکه ژئوپارک جهانی با پشتیبانی یونسکو در سال 2004 شکل گرفت که 17 ژئوپارک از اروپا و 8 ژئوپارک از چین نخستین اعضای آن بودند.

طبق آمار شبکه جهانی ژئوپارک (GGN) تا سال 2020 تعداد 161 ژئوپارک در 44 کشور عضو این شبکه وجود داشته است. طبق آمار شبکه اروپایی ژئوپارک نیز تعداد 81 ژئوپارک در 26 کشور اروپایی وجود دارد. سهم آسیایی ها نیز 65 ژئوپارک است.

علیرغم فراوانی های کشور در دسترسی به پدیده های زمین شناختی و زمین گردشگری، متاسفانه تنها یک ژئوپارک آن هم در جزیره قشم وجود دارد، طرح ژئوپارک ارس هم که متاسفانه عقیم مانده است.

وی در راستای توسعه ژئو پارک های کشور افزود:

 ما همین جا بعنوان نهاد متولی فناوری کشور، پیشنهاد همکاری چند جانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت امورخارجه، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان زمین شناسی کشور را اعلام میکنیم و آماده ایم که از کلیه طرح های فناورانه و نوآورانه در حوزه توسعه فناوری های زمین گردشگری و ژئوتوریسمی در جزیره هرمز حمایت کنیم

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала