ایرانیان به چند میلیون دوز واکسن کرونا نیاز دارند؟

© Photo / Twitter account of IDT Biologikaایرانیان به چند میلیون دوز واکسن کرونا نیازمند ؟
ایرانیان به چند میلیون دوز واکسن کرونا نیازمند ؟ - اسپوتنیک ایران
اشتراک
رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در ایران طی سخنانی به بررسی وضعیت تولید واکسن در کشورها و ارایه توانمندی ایران در تولید واکسن کرونا پرداخت.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، دکتر مصطفی قانعی، رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در ایران روز پنجشنبه در برنامه آنلاین بررسی وضعیت تولید واکسن در کشورها و ارایه توانمندی ایران در تولید آن افزود: ایران برای تامین واکسن مورد نیاز برای مقابله با ویروس کرونا ۳ رویکرد شامل تامین ۱۶.۸ میلیون دوز واکسن از طریق مجموعه کواکس، تامین ۲۵.۵ میلیون دوز از طریق واردات و ۲۵ میلیون دوز از طریق تولید داخل را در نظر گرفته است.

تایید خرید ۲۰ میلیون دوز واکسن خارجی کرونا در ایران - اسپوتنیک ایران
تایید خرید ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا در ایران

وی بیان کرد: در همین راستا برای تولید واکسن در کشور کمیته اخلاق شکل گرفته است، همچنین شرکت هایی برای تولید واکسن در کشور به وجود آمده اند و پلت فرم های خود را ارایه داده اند، در همین راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۲۵۵میلیارد تومان از شرکت هایی که کار تولید واکسن آنها تا سر حد بالینی پیش رفته اند حمایت کرده و صندوق نوآوری نیز ۱۲۵ میلیارد تومان از این شرکت ها که تا سر حد بالینی رفته اند حمایت کرده است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران یادآور شد: معاونت علمی در نظر دارد مبلغ ۷۱۰ میلیارد تومان برای تولید انبوه واکسن توسط شرکت های دانش بنیان تخصیص دهد و یا اینکه واکسن را پیش خرید نماید.

قانعی افزود: در حال حاضر ما در کشور هر ۴ مدل پلت فرم دنیا در زمینه تولید واکسن کرونا را انجام می دهد، مدل واکسن مدرنا، مدل واکسن سینووکس ، مدل آسترازنیکا و حتی پروتئین نوترکیب را داریم و کارهای تحقیقاتی در شرکت های ایرانی در دست انجام است.

وی با اشاره به اینکه کرونا علاوه بر تهدیدها، فرصت ها و دستاوردهایی برای ایران داشت گفت: ایجاد زیر ساخت آزمایشگاه سطح ایمنی ۳ که ۱۰ سال پیگیر آن بودیم در این دوران محقق شد و شکل گرفت، تقویت بخش خصوصی جهت رفع نیازهای داخلی در شرایط تحریمی که توسعه واکسن را در پی داشت، دستیابی و تثبیت دانش فنی واکسن های نسل جدید و نیز ایجاد فضای رقابتی برای شرکت های دانش بنیان از جمله دستاوردهای دوران مثبتی است که در شیوع ویروس کرونا برای کشور به دست آمد.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала