چین و آلمان اصلی ترین شرکای تجاری ایران شدند

© Fotolia / aaastocksچین و آلمان اصلی ترین شرکای تجاری ایران شدند
چین و آلمان اصلی ترین شرکای تجاری ایران شدند - اسپوتنیک ایران
اشتراک
اتاق بازرگانی تهران در آخرین گزارش خود به بررسی آمارهای تجاری کشور در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری پرداخته که نشان دهنده جابجایی در میان اصلی ‌ترین شرکای تجاری ایران است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا، آخرین آماری که از سوی سازمان توسعه تجارت پیش از آذر ماه منتشر شده بود نشان می ‌داد که در میان اصلی ترین مقاصد صادراتی ایران، عراق توانسته پس از مدتی طولانی جایگاه چین را بگیرد و به شریک اصلی کشور بدل شود اما در پایان پاییز، بار دیگر چین به جایگاه همیشگی خود بازگشته است.

چین؛ پیروز اصلی بازگشت ایران به برجام    - اسپوتنیک ایران
گزارش و تحلیل
چین؛ پیروز اصلی بازگشت ایران به برجام

بر اساس براوردهای انجام شده تا پایان پاییز سال جاری، میزان صادرات ایران به چین به عدد ۶.۴ میلیارد دلار رسیده و این در حالی است که صادرات به عراق در مرز شش میلیارد دلار قرار دارد. پس از این دو، امارات متحده عربی، ترکیه و افغانستان در رده‌ های بعدی واردکنندگان عمده کالا از ایران هستند.

در حوزه واردات کالا نیز چین با هفت میلیارد دلار اصلی ‌ترین شریک ایران بوده و پس از آن، امارات متحده عربی با ۶.۳، ترکیه با ۳، هند با ۱.۶ و آلمان با ۱.۳ میلیارد دلار، دیگر صادرکنندگان عمده کالا به ایران بوده ‌اند.

همچنین براوردهای صادراتی نشان می‌ دهد که ایران در آذر ماه توانسته نسبت به ماه قبل، افزایش ۱۰ درصدی را در آمار صادراتی خود به ثبت برساند. با این وجود  تحت تاثیر شیوع کرونا، میزان ارزش صادرات ایران تا پایان آذر حدودا ۲۰ درصد و از نظر وزنی حدودا ۱۷ درصد کاهش یافته است. واردات ایران نیز از نظر ارزشی ۱۶ و از نظر وزنی یک درصد نسبت به سال قبل کمتر شده است.

این آمار در حالی به دست آمده که در ماه‌ های نخست شیوع کرونا، پیش بینی می ‌شد بیش از ۳۵ درصد از تجارت ایران کاهش یابد و هرچند در ماه‌ های ابتدایی شیوع این ویروس، میزان کاهش صادرات حتی به مرز ۴۰ درصد نیز رسید اما با گشایش مرزها و تداوم تجارت با وجود محدودیت‌ ها، به نظر می‌ رسد امکان جبران بخشی از کاهش تجارت تا پایان سال جاری وجود داشته باشد.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала