تقدیم "جایزه آزادی" فرانسه به یک فعال زن سعودی

© Photo / IRNAتقدیم "جایزه آزادی" فرانسه به یک فعال زن سعودی
تقدیم جایزه آزادی فرانسه به یک فعال زن سعودی  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
لجین الهذلول ، فعال زن سعودی در زمینه دفاع از حقوق زنان که ظرف دو سال گذشته در زندان های عربستان در بازداشت بسر می‌برد، "جایزه آزادی" فرانسه را دریافت کرد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از العالم، ۵ هزار و ۴۹۳ تن از جوانان ۸۱ کشور توسط اینترنت،  لجین را در میان سایر نامزدها شایسته دریافت چنین جایزه ای دیدند و بدین ترتیب این مدافع حقوق زنان عربستان سعودی ۴۲.۲٪ آراء را کسب کرده و پیروز میدان شد.

قرار است خواهر لجین به نمایندگی از سوی وی در مراسم سمینار جهانی صلح « نورماندی» در اول و دوم اکتبر آینده در شهر کاین فرانسه علاوه بر دریافت چک ۲۵ هزار یورویی ، کاپ ساخته شده توسط دانش آموزان مدرسه "le lycée Napoléon de L’Aigle" را نیز دریافت کند.

لجین متولد سال ۱۹۸۹ فعال سعودی در زمینه حقوق زنان در سال ۲۰۱۴ در حال رانندگی و عبور از مرز مشترک عربستان و امارات برای اولین بار بازداشت شد و در ماه می ۲۰۱۸ در راستای موج بازداشت فعالان مدافع حقوق بشر در عربستان به دلایل ناشناخته ای برای دومین بار دستگیر و زندانی شد و هم اکنون در بازداشت بسر می برد.

احضار سفیر عربستان در دانمارک به دلیل حمایت ریاض از عناصر تروریستی در ایران - اسپوتنیک ایران
احضار سفیر عربستان در دانمارک به دلیل حمایت ریاض از عناصر تروریستی در ایران

مجله آمریکایی "تایم" لجین را به عنوان یکی از ۱۰۰ شخصیت تاثیرگذار در دنیا انتخاب کرده و در کنار ایمان النفجان و نوف عبدالعزیز برنده جایزه انجمن جهانی قلم "PEN" شده است.

برخی کارشناسان عقیده دارند که نهادهای مدافع حقوق بشر در جهان غرب در یک برخورد کاملا دوگانه و تبعیض آمیز از میان تمامی زندانیان سیاسی سعودی از جمله شماری از شیعیان مدافع حقوق اقلیت به «لجین الهذلول» و « رائف بدوی » به دلیل داشتن گرایش و رویکرد سکولار و لائیک بودن بیشتر توجه نشان داده و هر از گاهی در برخی از مناسبت ها به طور غیابی آنها را به عنوان برنده جایزه های خود اعلام می کنند.

رائف بدوی نویسنده، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر عربستانی و یکی از بنیانگذاران وب‌ سایتی به نام «شبکهٔ لیبرال سعودی» است. او به اتهام توهین به اسلام در این وب ‌سایت در تاریخ هفتم ماه می سال ۲۰۱۴ در یک دادگاه کیفری در جده به ۱۰ سال زندان ، تحمل هزار ضربه شلاق و پرداخت جریمه به مبلغ یک میلیون ریال عربستان (در حدود ۲۶۶٫۶۰۰ دلار آمریکا) محکوم شد.

وی در ۲۰۱۳ در اثر اعمال فشار دولت ها و نهادهای به حقوق بشر غربی بر مقامات سعودی از اتهام ارتداد که می‌توانست مجازات مرگ را برای او به همراه داشته باشد، تبرئه شد.

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала