ادامه تدارکات برای پرتاب ماهواره ظفر در ایران

© Photo / IRNAماهواره بر سیمرغ
ماهواره بر سیمرغ  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
در ایران اعلام شد که ماهواره بر سیمرغ که قرار است ماهواره ظفر را به فضا پرتاب کند، به زودی به سایت پرتاب منتقل می‌شود.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ، سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع ایران  از آماده‌سازی مراحل اولیه ماهواره‌بر سیمرغ در سایت فنی پایگاه فضایی امام خمینی خبر داد.

احمد حسینی گفت: مراحل اولیه آماده‌سازی ماهواره‌بر سیمرغ در سایت فنی پایگاه فضایی امام خمینی شروع شده است و در آینده نزدیک به سایت پرتاب موجود در این پایگاه منتقل خواهد شد.

وی تأکید کرد: با توجه به فرآیند پیچیده پرتاب ماهواره، هرگونه اطلاع‌رسانی از مراحل آماده‌سازی ماهواره‌بر سیمرغ و زمان پرتاب ماهواره ظفر، توسط گروه فضایی وزارت دفاع انجام خواهد شد.

سرنگونی ماهواره توسط هند - اسپوتنیک ایران
تاریخچه برخی از ماهواره های ایران

پیشتر محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران اعلام کرده بود  ماهواره مخابراتی ظفر که ۱۱۳ کیلوگرم وزن دارد و عمر عملکردی آن در مدار حداقل ۱.۵ سال است ، تا قبل از دهه فجر امسال به فضا ارسال خواهد شد. این ماهواره چندی پیش از سوی دانشگاه علم و صنعت ایران تحویل سازمان فضایی شد و این سازمان نیز آن را برای طی فرایند ارسال به فضا به پایگاه فضایی منتقل کرد.

از کاربردهای ماهواره ظفر می‌توان به تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشه پایه، تهیه نقشه پایش توسعه شهری، تهیه نقشه مرز پهنه‌های کشاورزی، تهیه نقشه پایش تغییرات در عرصه‌های طبیعی و جنگلی، تهیه نقشه پهنه‌بندی و پایش تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریب‌شده بعد از بحران در نواحی شهری، به روزرسانی نقشه‌های ساختاری (شناسایی گسل‌ها و چین‌ها) اشاره کرد.

ماهواره ملی-تحقیقاتی «ظفر یک و دو»  به سفارش سازمان فضایی توسط دانشگاه علم و صنعت طراحی و ساخته شده ‌است. این ماهواره نسبت به ماهواره نوید که قبلا در این دانشگاه ساخته شده، قابلیت عکس‌برداری رنگی با قدرت تفکیک بهتری دارد.  

ماهواره ظفر یک با قابلیت عکس‌برداری رنگی با قدرت تفکیک بهتر از ۲۵ متر و ماهواره ظفر دو با قابلیت عکس برداری با قدرت تفکیک بهتر از ۱۶ متر طراحی شده است.

ماموریت ماهواره ظفر تصویربرداری به صورت زمان واقعی و ذخیره و ارسال پیام ارتباط صوتی یک‌طرفه بین دو کاربر است. ارتفاع این ماهواره سه محوره ۵۳۰ کیلومتر است و در مدار LEO دایروی با باند فرکانسی s&f قرار خواهد گرفت.

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала