جلوگیری از پولشویی ممکن خواهد بود؟

© Sputnik / Pouya Mamaghani عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران - اسپوتنیک ایران
اشتراک
همتی: یکی از اقدامات مهم برای جلوگیری از پولشویی، اعمال نظارت مؤثر و مبتنی بر اصول بانکداری مدرن است.

به گزارش اسپوتنیک، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی با به اشتراک گذاشتن تصویرنوشته‌ای در حساب کاربری شخصی خود، صفحه اینستاگرامش را به ‌روزرسانی کرد.

در متن این یادداشت آمده است:«با هدف تداوم حمایت و پشتیبانی نظام بانکی از فعالان اقتصادی و توسعه کسب‌وکار و فعالیت‌های شفاف در کشور یکی از اقدامات بر زمین مانده و بسیار مهم بانک مرکزی، برای جلوگیری از پولشویی و سفته‌بازی، اعمال نظارت مؤثر و مبتنی بر اصول بانکداری مدرن، بر حجم، دلیل و ذی‌نفعان تراکنش‌های پولی در شبکه بانکی است. پس از اعمال موفق کنترل‌های لازم در تراکنش از طریق پوز‌های بانکی، محدودیت پشت‌نویسی چک‌های تضمینی، تأمین سقف برای تراکنش‌های غیرحضوری بین بانکی (ساتنا) و درون بانکی، دیروز و در ادامه اقدامات اصلاحی برای مبارزه با پولشویی، تصمیم بانک مرکزی، مبنی بر ضرورت ارائه اسناد مثبته برای انتقال وجوه بیش از یک میلیارد تومان در درون بانکی و بین بانکی (ساتنا) را به کلیه بانک‌ها ابلاغ کردم. این اقدامات، جهت ساماندهی نقل و انتقالات پولی و نظارت کامل بر چرخه ریال ادامه خواهد یافت».

لایحه جدید دولت ایران برای مبارزه با پولشویی - اسپوتنیک ایران
لایحه جدید دولت ایران برای مبارزه با پولشویی

در هیچ کشوری مقام ناظر بانکی اجازه نمی‌دهد که نقل و انتقال بانکی، بدون مستندات و اطلاع بانک از مبدأ و مقصد و دلیل انتقال وجوه و ذی‌نفعان، انجام گیرد.قدم بعدی بانک مرکزی، جداسازی حساب‌های شخصی و تجاری است. با تشدید نظارت، درجه توفیق سیاست پولی هم بهبود خواهد یافت.

واژه پولشويی برای توصيف فرآيندی مورد استفاده قرار می گيرد که در آن پول غيرقانونی يا کثيفی که حاصل فعاليت های مجرمانه مانند قاچاق مواد مخدر، قاچاق اسلحه و کالا، قاچاق انسان، رشوه، اخاذی، کلاهبرداری است، در چرخه ای از فعاليت ها و معاملات مالی و‌ با گذر از مراحلی، شسته شده و به عنوان پولی قانونی، موجه و مشروع جلوه داده می شود.

جمهوری اسلامی ایران نیز از جمله کشورهایی است که با تصویب قانون مبارزه با پولشویی و آیین نامه اجرایی آن، در صدد مقابله با این پدیده مذموم برآمده است. در این راستا، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرجع نظارت بر بانک ها، موسسات اعتباری و دیگر نهادهای فعال در بازار پولی کشور وظیفه دارد تا علاوه بر فراهم ساختن زیر ساخت های لازم برای پیشگیری از پولشویی در بازار پولی کشور و مقابله با آن، بر حسن اجرای قوانین و مقررات ذیربط در این بازار نظارت نماید.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от عبدالناصر همتی (@abdolnaser_hemmati)

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала