درگیری ها در دانشگاهی در ایران + ویدئو

© Photo / IRNAواکنش رئیس دانشگاه علامه در ایران نسبت به درگیری ها در این دانشگاه
واکنش رئیس دانشگاه علامه در ایران نسبت به درگیری ها در این دانشگاه  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ایران به درگیری ها و زدوخورد بین دانشجویان در این دانشگاه واکنش نشان داد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از رادیو زمانه، آغاز سال تحصیلی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی با زدوخورد بر سر عکس میرحسین موسوی همراه بود. رئیس دانشگاه علامه در واکنش به این درگیری‌ها می‌گوید دانشجویان در فعالیت‌های سیاسی باید خطوط قرمز نظام را رعایت کنند. او می‌گوید با عاملان این رویداد برخورد خواهد شد.

​دوشنبه اول مهر، همزمان با آغاز سال تحصیلی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، دانشجویان بسیجی به اعضای «انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش»، به دلیل نصب عکسی از میرحسین موسوی، روی میز این انجمن، حمله کردند که منجر به ضدوخورد بین دانشجویان و زخمی شدن یکی از آن‌ها شد.

​میرحسین موسوی از رهبران جنبش سبز است که پس از اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به همراه همسرش زهرا رهنورد و مهدی کروبی، دو تن دیگر از رهبران این جنبش، بدون آن‌که محاکمه شوند حبس خانگی شدند.

حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی چهارشنبه ۳ مهر در اظهارنظری درباره رویدادهای دو روز پیش این دانشگاه تلاش کرد تا فضا را آرام کند و توجه دانشجویان را به اولویت «رشد و توسعه علمی دانشگاه» جلب کند.

سلیمی با بیان این‌که «در آغاز سال تحصیلی امسال ما پیش‌بینی می‌کردیم که اقداماتی صورت بگیرد تا تحریکاتی اتفاق بیفتد» افزود: «نمی‌توانیم در اتفاق روز اول مهر گروه دانشجویی خاص را به عنوان مقصر قلمداد کنیم. چون این اتفاق درگیری بوده است و هر دو طرف نسبت به یکدیگر تعرضاتی را داشته‌اند.»

دو روز پیش فیلم‌هایی در شبکه‌های اجتماعی از درگیری‌ دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی منتشر شد. دانشجویان بسیجی می‌گویند نصب تصویر میرحسین موسوی خلاف قانون است و «انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش» علت درگیری را «خواسته غیرقانونی» دانشجویان بسیجی برای برداشتن عکس موسوی از روی میز دانسته که موجب درگیری و شکسته شدن دست یکی از دانشجویان این انجمن شده است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در این‌باره افزود: «اگر فعالیت یا به اصطلاح اقدامی در محیط سیاسی امروز کشور “ممنوع” تلقی می‌شود باید تمامی گروه‌های دانشجویی نیز آن را رعایت کنند و با عدم رعایت آن زمینه تحریکاتی که ممکن است هیجانات کوتاه مدت به وجود بیاورد را فراهم نکنند. (…) دانشجویان نیز باید خطوط قرمز نظام را رعایت کنند. این خطوط قرمز در قوانین مختلف اعم از سیاست‌های اعلامی توسط شورای عالی امنیت ملی، احکام مراجع قضایی و غیره مطرح شده است. طبیعتا مباحثی نظیر شرع، قواعد شرعی و ارکان نظام باید مورد احترام قرار بگیرند خارج از این مسائل سایر موضوعات می‌تواند در فضای باز و آزادتر توسط تشکل‌های دانشجویی پیگیری شود.»

گفته می‌شود که حبس خانگی موسوی، رهنورد و کروبی به دستور شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته و اشاره رئیس دانشگاه علامه به این شورا به همین دلیل است.

حسین سلیمی تأکید کرد: ‌«خط قرمز ما در فعالیت تشکل‌های دانشجویی عمدتاً قانون است و قانون را نیز ما به تنهایی تفسیر نمی‌کنیم مراجع قانونی این کار را عهده‌دار هستند و هر کسی هم قانون را زیر پا بگذارد ما موظف به برخورد هستیم.»

او در همین حال از دانشجویان بسیجی نیز انتقاد کرد و اقدام آن‌‌ها را مغایر با حکم علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر «آتش به اختیار» عمل کردن نیروهای نظام دانست: «جمله “آتش به اختیار ” که از سوی رهبری عنوان شد اصلاً به معنی قانون‌شکنی، خشونت‌ورزی و یا زیر پا گذاشتن قواعد قانونی و اخلاقی نیست و هیچ کس در دانشگاه ما نیز چنین برداشتی از این جمله ندارد.»

اصطلاح «آتش به اختیار» نخستین بار توسط رهبر جمهوری اسلامی مطرح شد. خامنه‌ای پس از حملات تروریستی به ساختمان مجلس و مقبره آیت‌الله خمینی ۱۷ خرداد سال ۱۳۹۶ در دیدار با گروهی از دانشجویان به آن‌ها توصیه کرد که هرگاه اخلالی در دستگاه‌های فرهنگی دیدند، می‌توانند مانند زمانی که در جنگ اخلال به‌وجود می‌آید، به هر شکلی که مایل‌اند و بدون در نظر گرفتن قانون عمل کنند. او نام این کار را «آتش به اختیار» گذاشت.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی همچنین گفت: «با کسانی قواعد را زیر پا گذاشته و مرتکب خلافی شده باشند، برخورد می‌شود.» او بخشی از این تنبیهات را انضباطی و بخش دیگر را «جرایم عام» دانست که شاکی خصوصی لازم ندارد.

حسین سلیمی تأکید کرد که «فعالیت‌های سیاسی نباید به‌گونه‌ای باشند که فعالیت اصلی دانشگاه که فعالیت علمی و توسعه‌ای است را تحت‌الشعاع خود قرار دهند».

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала