جزئیات طرح انتقال آب دریای عمان به سه استان شرقی ایران

© Flickr / Hamed Saberاعلام زمان اجرای پروژه آبرسانی از دریای عمان به استان‌های کم آب ایران
اعلام زمان اجرای پروژه آبرسانی از دریای عمان به استان‌های کم آب ایران  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
تفاهم نامه انتقال آب از دریای عمان به سه استان شرقی ایران به منظور تأمین آب شرب و صنعت امضا شده و همچنین جزئیات تخصیص آب از دریای عمان به شرکت‌های آب منطقه‌ای این سه استان ابلاغ شد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از   خبرگزاری تسنیم، استفاده از منابع نامتعارف جهت تأمین آب مورد نیاز مصرفی در بخش های مختلف، در زمانی که استفاده از منابع متعارف جوابگوی نیازهای مصرفی نباشد، راهکاری است که در تمامی دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.

در این بین، استفاده از آب دریاها، یکی از رایج ترین منابع نامتعارف تأمین آب شیرین مورد نیاز است که این راهکار در فرآیندهای نمک زدایی، شیرین سازی و انتقال آب شیرین به مبادی مصرف، خلاصه می شود.

ایران هم از شمال و هم از جنوب به دریا راه دارد و می توان از دریا به خوبی در تأمین آب مورد نیاز شهرها و روستاهای کشور استفاده کرد. اگرچه استفاده از آب دریای خزر، سالهاست در گیر و دار تحریم های داخلی در مسیر پرپیچ و خم اماها و اگرها افتاده، اما اقبال دریای عمان در آبرسانی به کشور بیشتر بوده و اکنون شاهد اجرایی شدن یک طرح جدی و بزرگ به منظور انتقال آب از دریای عمان به سه استان شرقی ایران  هستیم.

از اینرو، براساس مصوبه کمیته تخصیص وزارت نیرو 400 میلیون مترمکعب آب برای نمک‌زدایی و شیرین‌کردن در اختیار سه استان شرقی کشور قرار گرفت تا با همکاری بخش خصوصی به این مناطق منتقل گردد.

قاسم تقی‌زاده خامسی در نشست بررسی طرح انتقال آب از سواحل چابهار در تالار شهید هاشمی‌نژاد بیمارستان امام رضا مشهد با اشاره به اینکه سالیانه 5.5 میلیارد متر مکعب از مخازن آب زیرزمینی کشور کسر می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر کسری تجمعی سفره‌های زیرزمینی به 134 میلیارد مترمکعب رسیده است؛ این در حالی است که هر سال کمتر از 100 میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر داریم.

معاون وزیر نیرو ادامه داد: 10 هزار روستای کشور هنوز آب پایدار ندارند، شرایط آبی کشور مناسب نیست و باید راه‌حلی در این زمینه بیابیم؛ در ابتدا باید مصرف را کنترل کنیم و اولویت مدیریت مصرف در بخش کشاورزی است که حدود 90 درصد آب را در اختیار دارد.

پس از مشخص شدن میزان تخصیص آب از دریای عمان به استان های شرقی کشور، تفاهم نامه انتقال آب دریای عمان از سواحل چابهار به استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان با حضور معاون وزیر نیرو و استانداران این سه استان به امضا رسید.

تقی زاده خامسی همچنین در اظهاراتی در خصوص میزان تخصیص آب به هر استان گفت: سهم استان خراسان رضوی 110 میلیون مترمکعب، سهم خراسان جنوبی 60 میلیون مترمکعب و سهم سیستان و بلوچستان 228 میلیون مترمکعب است که مجموع این سهم ها میزان خروجی آب است اما از دریا می توانند یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب برداشت کنند.

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала