دلایل تعلل اروپایی ها در اجرای«SPV»

© REUTERS / Francois Lenoirدلایل تعلل اروپایی ها در اجرای«SPV»
دلایل تعلل اروپایی ها در اجرای«SPV» - اسپوتنیک ایران
اشتراک
یک عضو کمیسیون امنیت‌ ملی مجلس شورای اسلامی ایران گفت: متاسفانه تاکنون ساز و کار ویژه مالی اروپا «SPV» اجرایی نشده و اروپایی‌ها در این زمینه بدعهدی کرده‌اند.

به گزارش اسپوتنیک، ابوالفضل حسن بیگی عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی تسنیم ، با بیان اینکه بر اساس معاهده برجام همه کشورها مکلف و موظف شدند که در ابعاد مختلف از جمله بعد اقتصادی همکاری کنند، گفت: برخی از کشورها از جمله کشورهای اتحادیه اروپا به دلیل وابستگی به آمریکا به تعهدات خود عمل نکرده‌اند.
وی با بیان اینکه پس از خروج آمریکا از برجام اتحادیه اروپا برای ادامه تبادل با ایران پیشنهاد سازو‌کاری مالی موسوم به «SPV» را مطرح کرد، افزود: متاسفانه تاکنون این سازوکار اجرایی نشده و اروپایی‌ها در این زمینه بدعهدی کرده‌اند.
عضو کمیسیون امنیت‌ ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اروپایی‌ها به دلیل وابستگی اقتصادی به آمریکا، فشار‌های سیاسی و همچنین تهدید آمریکا به تحریم شرکت‌های اروپایی، در اجرای سازو‌کار مالی تعلل می‌کنند.
حسن‌بیگی با تاکید بر اینکه اروپایی‌ها تحت سلطه آمریکا قرار دارند، ادامه داد: اروپایی‌ها با بدعهدی در اجرای «SPV» نشان دادند که توان ایستادگی و مقابله در برابر فشارهای مالی و سیاسی آمریکا را ندارد که این بیانگر تحقیر اروپایی‌ها در برابر آمریکا است.
هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان - اسپوتنیک ایران
اهمیت برجام برای امنیت اروپا
نماینده مردم دامغان در مجلس با یادآوری اینکه ظریف وزیر امور خارجه خارجه در کمیسیون امنیت‌ ملی مجلس قول داده‌که با مذاکره موضوع سازو‌کار مالی «spv» تعیین تکلیف شود، تاکید کرد: مجلس منتظر است که به نوعی قول‌هایی که وزارت خارجه در این باره داده، محقق شود اگر این اقدام صورت نگیرد قطعا مجلس متناسب با پاسخ‌ها و راهکار‌های اروپایی‌ها تصمیم لازم را اتخاذ می‌کند. اگر راهکار‌های اروپایی‌ها به نفع کشور باشد در معاهده برجام باقی می‌مانیم و در غیر این صورت از آن خارج می‌شویم.
هشتم ماه مه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد اما کشورهای اروپایی اعلام کردند در این توافق هسته ای باقی خواهند ماند. اتحادیه اروپا قول داد ساز و کار ویژه مالی اروپایی «SPV» را برای دور زدن تحریم های آمریکا و ادامه داد و ستد با ایران به وجود آورد.
موج دوم تحریم های آمریکا که صادرات نفت را نیز شامل می شود از پنجم نوامبر اجرایی شد. برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هشدار داد، کسانی که بخواهند مکانیزم محدودیت های علیه ایران را دور بزنند ، بلافاصله تحریم خواهند شد. واشنگتن قصد دارد اقداماتی را علیه کشورهایی که با ایران همکاری می کنند صورت دهد و کشورهایی را که به خرید نفت از ایران ادامه می‌دهند مجازات کند. گفتنی است ششم اوت 2018 اولین موج تحریم های آمریکا علیه ایران که پس از توافقنامه هسته ای برجام در سال 2015 متوقف شده بود، دوباره به اجرا گذاشته شد. تحریم های آمریکا شامل محدودیت مرتبط با تجارت ایران در زمینه طلا و فلزات گرانبها و تحریم های هواپیمایی و خودرویی هستند.
در ژوئیه سال 2015 میلادی، پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد (بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده آمریکا) به علاوه آلمان به توافق تاریخی برجام با ایران برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای توسط جمهوری اسلامی دست یافتند. در ازای توقف برنامه هسته ای ایران قرار شد بسیاری از تحریمهای وضع شده علیه این کشور برداشته شود.

 

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала