بیخوابی و دیابت

CC0 / Pixabay / بیخوابی
بیخوابی - اسپوتنیک ایران
اشتراک
بیخوابی منجر به چاقی می شود.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از «ساینس دیلی»،محققان دانشگاه «اوپسالای» سوئد طی تحقیقاتی به این نتیجه رسیده اند که بیخوابی می تواند موجب چاقی و دیابت نوع 2 بشود.

محققان دانشگاه اوپسالای سوئد و دیگر گروه های تحقیقاتی در مطالعات پیشین خود نشان داده اند کارکردهای متابولیکی بدن که با ماهیچه اسکلتی و بافت چربی ساماندهی می شوند از اختلالات خواب و تغییر در ساعات تاثیر منفی می گیرند. اما تاکنون هنوز مطالعه ای نشان نداده آیا کمبود خواب به خودی خود شرط کافی برای تغییرات مولکولی در سطح بافت است که به موجب افزایش خطر اضافه وزن شود.

در مطالعه ای جدید محققان وضعیت 15 فرد سالم و عادی را بررسی کردند که در روندی آزمایشگاهی شرکت داشتند و فعالیت ها و الگوی تغذیه کاملا استاندارد بود. در مطالعه دیگری مشارکت کنندگان در یک جلسه به مدت 8 سال معمولی خوابیدند و در جلسه دیگر 8 ساعت در زمان شب بیدار نگه داشته شدند.

اختلال خواب باعث افزایش فشار خون در زنان می شود - اسپوتنیک ایران
خواب چه اهمیتی برای زنان دارد؟

صبح روز بعد از هر یک از این آزمون ها نمونه بافتی از ماهیچه اسکلتی و چربی زیرجلدی از هر یک آنان گرفته شد، این دو بافت نشانگر اختلال متابولیسم در شرایطی مانند چاقی مفرط و دیابت بودند.

جاناتان کادرنائیس محقق سرپرست این مطالعه می گوید: یافته های ما نشان داد کمبود خواب موجب تغییرات وابسته به بافت می شود و بر میتلاسیون دی ان و حتی توزیع ژن ها در سطح ژنوم انسانی تاثیر دارد. تحلیل همزمانی ما از بافت های عضله ای و چربی نیز ما را قادر ساخت نشان دهیم میتلاسیون دی ان ای در این بافت ها به دلیل بی خوابی همانند بافت های افراد عادی صورت نمی گیرد.

وی می افزاید: البته باید توجه کرد ما تنها نتیجه یک شب بیخوابی را بر افراد بررسی کرده ایم، اما نیاز به انجام مطالعه ای برای بررسی نتیجه شب نخوابی های بیشتر در سطح بافتی و در نتیجه بیخوابی ضروری است. رژیم غذایی و تمرین بدنی عواملی است که می تواند روند میتلاسیون دی ان ای را تغییر دهد و از این عوامل می توان برای تغییر تاثیرات نامناسب متابولیک بیخوابی استفاده کرد.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала