ورود محموله اورانیوم از روسیه به ایران

© Photo / Public domainاورانیوم ت
اورانیوم ت - اسپوتنیک ایران
اشتراک
محموله دوم اورانیوم 20 درصدی در آستانه انتقال به ایران است.

به گزارش اسپوتنیک با استناد به گفته بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، دومین محموله اورانیوم «در آستانه انتقال» به ایران است.

ایران بر اساس توافق اتمی وین 10 محموله سوخت خود را به روسیه منتقل کرد. ایران اولین محموله را حدود هفت ماه پیش تحویل گرفته و محموله دوم هم «در آستانه انتقال» است. هر کدام از این محموله‌ها می‌تواند به مدت یک سال برای راکتور تهران استفاده شود.

به گفته مقامات جمهوری اسلامی، اورانیوم 20 درصد غنی شده، سوخت راکتور تحقیقاتی تهران است که مصارف پزشکی و کشاورزی دارد.

در سال 2015 و همزمان با مذاکراتی که در ‌‌نهایت به توافق هسته‌ای انجامید نیز ایران محموله مشابهی از اورانیوم طبیعی را از روسیه در ازای ارسال اورانیوم‌های غنی شده خود به آن کشور دریافت کرد.

ایران تا پیش از برجام، اورانیوم را تا 3.5 درصد و در مقطعی تا درجات بالاتر از 20 درصد غنی‌سازی می‌کرد. میزان غنی‌سازی ایران تا 15 سال آینده در سطح 3.67 درصد تعیین شده است.

در همین حال سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت که درصورت عدم توافق ایران و اروپا برای ادامه برجام پس از خروج آمریکا،جمهوری اسلامی اورانیوم را تا 20 درصد غنی‌سازی خواهد کرد.

تحریم های بزرگ مقیاس آمریکاعلیه ایران 7 ماه اوت وارد فاز اجرایی شد که قبلا با امضای برجام لغو شده بودند.

در ژوئیه سال 2015 میلادی، پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد (متشکل از بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده آمریکا) به علاوه آلمان به توافقی تاریخی با ایران برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای دست یافتند. در ازای توقف برنامه هسته ای ایران هم قرار شد بسیاری از تحریم های وضع شده علیه این کشور برداشته شود.

توافقنامه برجام در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما تصویب شد. چهار شرط لازم برای تائید پایبندی ایران به توافقنامه برجام: تهران به صورت شفاف و قابل تصدیق تمامی بخشهای توافق را اجرا کند. ایران تخلف اساسی ای از برجام نداشته باشد. ایران هیچ عمل آشکار و یا پنهانی در جهات پیشرفت ساخت سلاح هسته ای انجام نداده باشد.

اما هشتم ماه مه ترامپ از برجام خارج شد و اعلام کرد تحریم ها علیه ایران احیا خواهند شد.

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала