شما هر سال ده ها هزار ذره پلاستیکی می خورید

© AP Photo / Gemunu Amarasingheشما هر سال ده ها هزار ذره پلاستیکی می خورید
شما هر سال ده ها هزار ذره پلاستیکی می خورید - اسپوتنیک ایران
اشتراک
ذراتی که دریاها را آلوده ساخته‌اند،مسیر خود را به درون بدن آبزیان و سپس انسان ها باز کرده اند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از Sciencealert،توجه جهان به تازگی نسبت به ریزپلاستیک‌ها، ذرات کوچک پلاستیکی در ابعاد پنج میلیمتر تا ۱۰۰ نانومتر، جلب شده‌است،‌ ذراتی که دریاها را آلوده ساخته‌اند و مسیر خود را به درون بدن آبزیان باز کرده‌اند. اين به آن معني است كه ريزپلاستيك‌ها وارد چرخه غذايي اقيانوسي شده‌اند و در نهايت وارد بدن انسان خواهند شد. اما آبزيان تنها منابع غذايي نيستند كه حاوي ريزپلاستيك‌ها هستند و در واقع ديگر مواد غذايي كه از درياها تامين نمي‌شوند نيز مي‌توانند مملو از پلاستيك باشند.


تخمين مقدار ريزپلاستيك‌هايي كه از مسير آبزيان وارد بدن انسان مي‌شود كار دشواري است. بيشتر مطالعاتي كه تا به امروز انجام شده اند، تنها به بررسي محتواي روده و معده اين موجودات پرداخته‌اند كه معمولا پيش از مصرف از درون بدن آنها برداشته مي‌شوند. اما يكي از اين پژوهش‌ها موفق شد ريزپلاستيك‌ها را درون كبد ماهي كشف كند و اين به آن معني است پلاستيك مي‌تواند از اندام‌هاي هاضمه وارد ديگر اندام‌ها شود.


 محققان همچنين درون ماهي‌هاي كنسرو‌شده نيز خرده پلاستيك كشف كرده‌اند. تعداد مواردي كه در آنها ذرات پلاستيكي كشف شده بسيار محدود است از اين رو ميانگين خوردن ذرات پلاستيكي به واسطه مصرف تن ماهي پنج ذره است. احتمال داده مي‌شود اين ذرات طي فرايند كنسرو‌سازي يا از طريق هوا وارد اين ماده غذايي شده‌باشد.


ديگر منبع اصلي دريايي ذرات پلاستيكي نمك دريايي است.يك كيلوگرم از اين ماده مي‌تواند حاوي بيش از 600 ريزذره پلاستيكي باشد و اگر روزانه 5 گرم از اين نمك مصرف شود، يعني روزانه سه ذره پلاستيكي در روز. البته مقدار پلاستيك در نمك دريايي متناسب با سبك و تكنيك استخراج نمك مي‌تواند متفاوت باشد.


باوجود اين يافته‌ها، ديگر پژوهش‌ها نشان داده‌اند كه مقادير زيادي از ريزپلاستيك‌ها از غذاهاي غيردريايي وارد بدن انسان مي‌شوند. حيوانات زميني نيز علاوه بر ماهي و ديگر مواد غذايي دريايي، ذرات پلاستيكي مي‌خورند، و حتي اگر سيستم گوارشي اين جانداران در چرخه غذايي انسان جايي نداشته باشد،‌اين ذرات پلاستيكي وارد بدن او مي‌شوند.


دراين باره منابع اطلاعاتي بسيار محدودي وجود دارد اما يكي از پژوهش‌هاي انجام شده روي مرغ‌هايي كه در مركزي در مكزيك پرورش داده شده‌بودند نشان داد در بدن هر مرغ به صورت متوسط 10 ذره پلاستيكي وجود دارد. محققان همچنين در عسل نيز اين ذرات را كشف كردند اما بزرگترن منبع ذرات پلاستيكي كه همه انسان‌ها آن را مصرف مي‌كنند آب‌هاي بسته‌بندي شده‌است.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала