آیا گوشی های هوشمند، باعث افزایش قند خون و چاقی می شوند؟

© REUTERS / Jesus Moronآیا گوشی های هوشمند، باعث افزایش قند خون و چاقی می شوند؟
آیا گوشی های هوشمند، باعث افزایش قند خون و چاقی می شوند؟ - اسپوتنیک ایران
اشتراک
نور آبی که از صفحه نمایش گوش های تلفن همراه منتشر می شود باعث افزایش وزن و ابتلا به دیابت در انسان می گردد.

مطالعات جدید حاکی از آن است که نور روشن صفحه نمایش گوشی های تلفن همراه ، مقاومت به انسولین ، قند خون بالا و افزایش چربی در بدن را سبب می شود.
به گزارش اسپوتنیک ، عصر ایران به نقل از "ایزی هلث آپشنز" نوشت: هر فردی که تلاش می کند وزن خود را کاهش داده یا با دیابت مقابله کند، خبری جالب است، زیرا دیگر مساله مواد غذایی مصرفی و این که چه میزان غذا می خورید، مطرح نیست.
این پژوهش که در دانشگاه نورث وسترن انجام شد، نشان می دهد که محیط اطراف نیز نقش مهمی در سوخت و ساز بدن انسان و خطر ابتلا به بیماری دیابت ایفا می کند. دانشمندان متوجه شدند که قرار گرفتن در معرض نور روشن مانند نوری که از نمایشگر گوشی های هوشمند یا تبلت ها ساطع می شود، مقاومت به انسولین را در مقایسه با مواجهه با نور کم هم در صبح و هم در شب افزایش می دهد. این در شرایطی است که شب هنگام، نور روشن موجب سطوح اوج گلوکز (قند خون) بالاتر نیز می شود.
در واقع به این معناست که اگر به طور مرتب از دستگاه همراه خود استفاده می کنید، به ویژه هنگام غذا خوردن یا شب ها، شما می توانید خود را در معرض مشکلات قند خون و افزایش وزن قرار دهید.
قبل از پیدایش نور مصنوعی، انسان تمام نور مورد نیاز خود را از خورشید تامین می کرد. در طول روز، ما نور مورد نیاز خود را دریافت می کردیم و هنگام شب تنها در معرض منابع کم نور مانند شمع یا نور آتش قرار داشتیم.
این شرایط با ریتم شبانه روزی طبیعی ما که ریتم خواب بدن را تنظیم می کند و سوخت و ساز را افزایش می دهد به خوبی کار می کرد. ریتم شبانه روزی ما طی بازه زمانی 24 ساعته این که چه زمانی و چگونه بدن هورمون های مهم را ترشح کند، دمای خود را تغییر دهد، به خواب برود و بیدار شود را تحت تاثیر قرار می داد.
اما در دنیای امروز، به واسطه نور فلورسنت (با پیری زودرس پیوند خورده است)، رایانه ها و دستگاه های قابل حمل، بدن ما در تمام ساعات شبانه روز در معرض نور روشن قرار دارد. امروزه، وبگردی پیش از خواب یا مطالعه کتاب در کتابخوان های الکترونیکی و تبلت ها به یک عادت تبدیل شده و حتی افراد بسیاری همراه این دستگاه ها به خواب می روند.
عامل مشکل آفرین این منابع نور روشن چیزی است که به نام نور آبی شناخته می شود. نور آبی در طول روز به ما کمک می کند بیدار بمانیم، تمرکز و توجه را بهبود می بخشد و حتی به بهبود شرایط خلق و خو کمک می کند.
اما قرار گرفتن در معرض نور آبی هنگام شب می تواند مشکل آفرین باشد. دانشمندان متوجه شده اند قرار گرفتن در معرض نور روشن هنگام غذا خوردن نه تنها روی سوخت و ساز تاثیرگذار است، بلکه می تواند روی مقاومت به انسولین و سطوح قند خون نیز اثرگذار باشد.
چند نکته برای پرهیز از مشکلات قند خون و افزایش وزن:
در اوایل روز در معرض نور روشن، به ویژه نور طبیعی خورشید، قرار بگیرید.
هنگام غذا خوردن هرگز از تلفن همراه، رایانه یا دستگاه های دیگر استفاده نکنید.
هنگام شب میزان نور را در سطوح پایین نگه دارید.
اگر در شیفت های شبانه کار می کنید یا مجبور به استفاده از دستگاه های الکترونیکی هستید از عینک های مسدود کننده نور آبی یا تنظیمات و اپلیکیشن هایی که طول موج نور آبی را فیلتر می کنند، استفاده کنید.
از چراغ خواب هایی با نور کم و قرمز به جای آبی استفاده کنید تا هنگام شب در معرض نور روشن قرار نگیرید.
اگر در تلاش برای کاهش وزن یا مقابله با بیماری دیابت هستید از قرار گرفتن در معرض نور روشن هنگام شب و زمان غذا خوردن بپرهیزید.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала