بلومبرگ: اختلاف نظر مقام عالی رهبری و رئیس جمهور ایران پیرامون جذب سرمایه گذاری خارجی

© Flickr / Scott Beale / Laughing Squidفهرست تکمیل شده بلومبرگ از ثرومتمندترین افراد جهان
فهرست تکمیل شده بلومبرگ از ثرومتمندترین افراد جهان - اسپوتنیک ایران
اشتراک
شبکه خبری «بلومبرگ» با انتشار گزارشی مدعی شد که با نزدیک شدن به انتخابات ایران اختلاف نظر درباره رویکرد نسبت به مسائل اقتصادی میان مقام معظم رهبری و رییس جمهوری در حال تشدید است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از سایت روزنو- این شبکه خبری می نویسد:«مقام عالی رهبری  ایران اشاره کردند که نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده باید قول بدهند که به سرمایه گذاری خارجی برای تقویت اقتصاد تکیه نکنند. مقام عالی رهبری اشاره کردند که همه نامزدها باید قول بدهند که برای پیشرفت کشور چشم به خارج از مرزها نخواهند داشت».

بلومبرگ در ادامه می نویسد:««انتخابات ۱۹ مه نشان خواهد داد که ایا ایران به وعده روحانی برای تعامل با غرب پایبند خواهد ماند یا خیر. روحانی میانه رو وعده داده بود که پس از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ میلادی اتفاقات عظیمی روی خواهد داد اما منتقدان او می گویند که اقشار کم درآمد سودی از برجام عایدشان نشده است و به تازگی نیز مقام عالی رهبری ایران این مسئله را تکرار کردند. در این میان برخی محافل می گویند که ابراهیم رئیسی نزدیک ترین گزینه در انتخابات به خواسته های مقام های عالی رهبری ایران است و وعده اصلی خود را ایجاد شغل و حرکت و کار قرار داده است».

این شبکه خبری در ادامه می افزاید:«در چند هفته گذشته روحانی در بازدید از کارخانه ها و میادین نفتی از کارنامه اقتصادی خود دفاع کرده است. مردم ایران در انتخابات پیش رو نشان خواهند داد که ایا در طول دوره دوم ریاست جمهوری او نیز خواستار ادامه این روند هستند یا آن که نمی خواهند دوره ریاست جمهوری او ادامه یابد. اخیرا، رئیسی وعده ایجاد ۱.۵ میلیون شغل در صورت پیروزی در انتخابات را داد. قالیباف دیگر نامزد محافظه کار و شهردار کنونی تهران نیز گفته که انقلاب اقتصادی و پنج میلیون شغل ایجاد خواهد کرد».

«کلمنت ترم» پژوهشگر موسسه بین المللی مطالعات استراتژی لندن که بر روی مسائل مرتبط با ایران تمرکز دارد می گوید:«هر سه نامزد انتخاباتی یعنی روحانی، رئیسی و قالیباف با مقام رهبری ایران بر روی موضوع اهمیت خودکفایی که ارزش اصلی و محوری جمهوری اسلامی است اشتراک و توافق نظر دارند با این حال، نگاه آنان درباره مخاطرات مرتبط با بهبود و احیای سرمایه گذاری خارجی متفاوت از یکدیگر است».

او می افزاید:«روحانی فکر می کند که اگر مردم ثروتمندتر شوند انقلاب قوی تر می شود و بهترین راه برای انجام این کار آن است که پول به سیستم تزریق شود تجدیدنظر اساسی درباره سرمایه گذاری غرب در ایران صورت گیرد. با این حال، بسیاری از محافظه کاران چون رئیسی از باز شدن درهای اقتصاد ایران به سوی غرب می ترسند و معتقدند که این موضوع سبب سقوط ارزش های فرهنگی و انقلابی می شود».

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала