ورود تکنولوژی چاپ سه بعدی در صنعت شمع سازی ایران

© Fotolia / Vladis_studioماشین تحریر در کنار شمع
ماشین تحریر در کنار شمع - اسپوتنیک ایران
اشتراک
دانش آموخته کارشناسی ارشد پلیمر ایرانی در اقدامی نوآورانه، تکنولوژی چاپ سه بعدی را برای طراحی و تولید شمع های تزئینی و روشنایی به کار گرفت.

خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از ایرنا- فرانک ستوده اظهار داشت: تولید شمع به روش چاپ سه بعدی، یک اقدام جدید است که برای اولین بار در کشور ایران اجرا کرده ایم.

وی افزود: با استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی، هر قطعه را به دلخواه طراحی کرده و از طریق دستگاه، پرینت می گیریم، سپس با توجه به زوایای قطعه، قالب آن را ساخته و شمع را تولید می کنیم.

ستوده درباره ویژگی های شمع تولید شده به روش چاپ سه بعدی گفت: این شمع ها اشک ریزی کمتری دارد از همین رو آلودگی کمتری برای محیط زیست ایجاد می کند و از پایداری حرارتی بیشتری برخوردار است.

وی مشتری پسندی را از دیگر ویژگی های این محصول دانش بنیان ذکر کرد و گفت: شمع ها با توجه به سلیقه و سفارش مشتری در شکل ها، رنگ ها و اندازه های متنوع تولید می شود.

ستوده خاطرنشان کرد: البته با توجه به اینکه ارتفاع دستگاه پرینتر سه بعدی، تا 20 سانتیمتر است فعلا قادر به تولید شمع هایی با حداکثر ارتفاع 20 سانتیمتر هستیم.

این کارآفرین جوان که مراحل ثبت شرکت تولید شمع های چاپ سه بعدی را می گذراند، یادآور شد: در زمان ساخت قطعه، اگر لازم باشد حتما اصلاحاتی در آن انجام می دهیم زیرا می خواهیم محصول نهایی کمترین نقص را داشته باشیم.

چاپ سه بعدی 3D printing که از تکنولوژی های نوین صنعتی دنیا محسوب می شود، روند ساخت اجسام جامد سه بعدی از یک فایل دیجیتالی است.

در این فناوری ایجاد یک شیء سه بعدی با استفاده از روندهای افزودنی انجام می گیرد به گونه ای که محصول نهایی با قرار دادن پی در پی لایه هایی از مواد درست می شود و هر کدام از این لایه ها درواقع یک مقطع نازک افقی از جسم نهایی هستند.

از جمله مزیت های این فناوری می توان به پایین آمدن میزان مصرف انرژی، صرفه جویی در هزینه ها، کاهش ضایعات، سفارشی سازی، در دسترس بودن محصول و تسریع در روند تولید اشاره کرد.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала